Rauman Lukko päätti Champions Hockey Leaguen lohkovaiheen voittamalla Cardiff Devilsin vieraskaukalossa 6-3.

Lukko varmisti jatkopaikan jo edelliskierroksella voitettuaan walesilaisjoukkueen Raumalla 5-2 ja tilanteita riitti myös tällä kertaa.

Lukko aloitti ottelun vahvasti ja iski kahdeksaan minuuttiin kaksi maalia. Ensin onnistui Linus Nyman ja perään Jeremi Tammela. Harri Kainulainen kaunisteli vielä ylivoimalla lukemia erän loppupuolella.

Toisessa erässä raumalaisista maaliverkkoa pääsi ensin heiluttamaan Scott Pooley ajassa 30.28. Cardiff rikkoi kuparisensa vain puolisen minuuttia Pooleyn onnistumisen jälkeen Matt Registerin toimesta. Cardiff sai kavennuksesta virtaa ja Joshua Waller toi isännät kahden maalin päähän hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Nymanin illan toinen kuitenkin lopetti tuon kirin kakkoserän päätteeksi.

Isännät eivät antaneet silti vielä periksi ja Brodie Dupon teki joukkueensa kolmannen päätöserän lähestyessä puoltaväliä. Lopullinen niitti tuli vasta pelin päätösminuutilla, kun illan sankari Nyman löi kiekon tyhjiin.

– Me olimme aika erilaisella ryhmällä nyt matkassa ja vastuuta tuli paljon nuorille. Se lämmitti, että he uskalsivat pelata rohkeasti, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

– Vastassa oli vahva kaksinkamppailujoukkue, joten siitä tuli paljon oppia, Virtanen alleviivasi.

Suomalaisjoukkueista Lukon ohella CHL:n pudotuspeleihin jatkaa raumalaisten tapaan oman lohkonsa voittanut Tappara. TPS:n ja HIFK ottelut päättyivät lohkovaiheeseen.

Lähde: CHL:n tiedote