Champions Hockey Leaguen alkulohkon viimeiset pelit pelataan keskiviikkona. Jo jatkopaikkansa varmistanut Lukko kohtaa päätösottelussa vieraskaukalossa Cardiff Devilsin.

Lukko varmisti jatkopaikan edelliskierroksella voitettuaan walesilaisjoukkueen Raumalla 5-2. Päävalmentaja Marko Virtasen mukaan alkukauden aikana kovalla kuormalla olleita pelaajia tullaan säästelemään keskiviikon otteluun.

– Pikkuisen huilautamme pelaajia, jotka ovat olleet tai tulevat olemaan maajoukkueympyröissä. Meillä on ollut tässä tiiviimpi tahti peleissä, niin jätimme kotiin niitä jotka ovat olleet isoilla minuuteilla ja osalla on loukkaantumisia. Tässä ei ole enää hirveästi mahdollisuuksia huilauttaa pelaajia kauden aikana, niin tämä osui sikäli hyvään saumaan, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kertoo CHL:n tiedotteessa.

Poissaolot avaavat näyttöpaikkoja muille pelaajille, ja Virtanen odottaakin erityisesti nuorten pelaajien panosta.

– Meillä on nuoria ja nälkäisiä kavereita mukana, jotka saavat nyt mahdollisuuden näyttää. Vastassa on ammattilaisjoukkue ja kova kamppailujoukkue, ja nyt he näkevät mitä tällä tasolla vaaditaan. Samalla mekin näemme miten he pärjäävät tässä ympäristössä. CHL:n myötä aloitimme tuloksellisten pelien pelaamisen aikaisessa vaiheessa, joten kokeilut jäivät vähemmälle alkukaudesta, valottaa Virtanen.

Lukon lisäksi lohkosta on jatkopaikkansa varmistanut saksalainen Adler Mannheim. Ennen viimeisen kierroksen otteluita Mannheim ja Lukko ovat tasapisteissä.

Cardiffin ja Lukon välinen ottelu alkaa kello 21.00.