Champions Hockey Leaguessa oli tiistai-iltana tulessa kolme suomalaisjoukkuetta. Ilves hävisi kotonaan ruotsalaiselle Färjestad BK:lle jatkoajan jälkeen 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1), Lukko puolestaan voitti vieraissa Red Bull Münchenin 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) ja Tappara hävisi vieraissa SC Rapperswil-Jona Lakersille 2-4 (0-2, 0-0, 2-2).

Ilves oli jo ennen tätä ottelua jatkopaikkansa varmistanut. Avausmaali nähtiin Nokia Arenassa ajassa 5.55 Oula Palven toimesta Färjestadin puolustuksen haparoinnin jälkeen. Färjestad otti virheestä oppia ja tuli tasoihin Elliot Ståhlbergin läpiajosta hieman ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Toisessa erässä maalinteon aloitti Färjestadin Patrik Lundh, mutta Ilveksen Eetu Päkkilä tasoitti pelin maalin edustalta puoli minuuttia ennen erän päättymistä.

Ilves iski johtoon ajassa 51.55, kun Petr Kodytek huudatti kotiyleisöä nätin kuvion päätteeksi. Färjestad ei kuitenkaan luovuttanut vaan peli oli taas tasan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä hieman yli kaksi minuuttia. Lucas Forsell vastasi tästä ilman maalivahtia tulleesta osumasta.

Jatkoaikaa oli pelattu reilu neljä minuuttia, kun Linus Johansson ratkaisi pelin vieraille.

– Kova peli ja kova tempo. Ensimmäisessä erässä olimme vaikeuksissa, mutta toisessa erässä pääsimme paremmin mukaan. Lopulta tuon verran vastustaja oli parempi, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Jakub Malek torjui Ilveksen maalilla peräti 49 kertaa.

– Pikkuisen tuo lukema hämää. Vastustaja laukoi heti kun oli mahdollista, mutta hyvät maalipaikat olivat aika lailla tasan, Pennanen mietti.

Saksassa Lukko meni johtoon ensimmäisen erän puolen välin jälkeen Kim Niemisen maalilla.

Toisessa erässä nähtiin maali kumpaankin päätyyn. Ensin osui Lukon Ponthus Westerholm ja erän lopulla Münchenin Ryan McKiernan.

Päätöserän sankariksi nousi Westerholm, joka osui ensin ylivoimalla ja lopussa vielä tyhjään maaliin. Näin Lukko pääsi juhlimaan ruotsalaishyökkääjän kypärätempun siivittämänä varmaa jatkopaikkaa ennen ensi viikon alkusarjan päätöskierrosta.

– Tämä oli meiltä jämäkkä 60-minuuttinen, hyvin puolustimme ydintä, eli oman maalin edustaa, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä kiitteli.

Laukauksia Lukko sai maalia kohti aikaan vain 11, joten tehot olivat siinä mielessä kohdillaan.

– Ei tämä missään nimessä helppo voitto ollut. Kyllä vastustaja pisti meidät fyysisyydellään koville, Lämsä puntaroi.

Sveitsissä Tappara joutui takaa-ajajaksi jo pelin neljännellä minuutilla Rapperswilin Nico Dünnerin yllätettyä Christian Heljangon. Lisää ongelmia tuli Philip Granathin jäähyn aikana, kun Tyler Moy maalasi isäntien toisen maalin.

Toisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat kolme jäähyä, joista Tapparalle merkattiin kaksi.

Kolmannessa erässä Rapperswil meni jo kolmen maalin karkumatkalle Dominic Lammerin osumalla kunnes Tappara heräsi. Ensin osui Carter Camper ja perään Heikki Liedes. Lopulta Sandro Forrer lopetti Tapparan pyristelyt pistettyään kiekon tyhjään maaliin.

– Vastustaja luisteli, taisteli ja liikutti kiekkoa hyvin, Tappara-valmentaja Juha Juujärvi myönsi.

– Hyvä, että saatiin lopussa sentään maalin peli aikaiseksi. Oli siinä meillä mahdollisuudet tasoitukseenkin, Juujärvi pyöritteli.

Neljäs suomalaisjoukkue, Pelicans, pelaa oman viidennen kierroksen ottelunsa keskiviikkona Italiassa HC Bolzanoa vastaan.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote