Bayer Leverkusen pelaa torstaina Eurooppa-liigan neljännesvälierin toisessa osaottelussa kotonaan Atalantaa vastaan. Leverkusenin Lukas Hradecky joutui antautumaan otteluparin avausosassa kolmesti, kun italialaiset voittivat 3-2.

– Se on Leverkusenin synti, että puolustaminen ei ole ihan DNA:ssa sinänsä. ”Luke” on isossa roolissa ihan jo siinä, jos mietitään pelin avaamista ja mitä tehdään pallollisesti. Luke on siinäkin isossa roolissa. Häneltä vaaditaan paljon. Hän yrittää avata lyhyellä jos mahdollista, ehkä jopa liikaakin, mutta se on Leverkusenissa sitä, mitä valmentaja haluaa, sanoo Elisa Viihde Viaplayn jalkapalloasiantuntija Markus Halsti tuoreessa Week of Football -podcastissa.

Leverkusen kärsi viime viikonloppuna 0-1 -kotitappion FC Kölniä vastaan. Vaikka Leverkusen on Bundesliigassa kolmantena, on se päästänyt maaleja sarjassa viidenneksi eniten.

– Jos puhutaan puhtaasti puolustuspelaamisesta, niin tuntuu siltä, että kaverit ovat menossa eteenpäin jo ennen kuin voitetaan pallo. Kytätään sitä, että kohta päästään vastahyökkäyksiin ja eteenpäin. Siinä usein unohtuu se tärkein, eli se, että jonkun pitäisi se pallo ensin voittaa, että päästään ylöspäin. Näen siinä myös Leverkusenin viehätyksen. Aina sattuu ja tapahtuu, kun katsoo heidän peliään, Halsti sanoo.

UEFA Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan pudotuspelit nähdään Elisa Viihde Viaplaylla. Bayer Leverkusen-Atalanta on torstaina kello 19 alkava studiolähetyksen avausottelu. Bayer Leverkusen pelaa Bundesliigassa sunnuntaina Wolfsburgia vastaan. Lähde: Week of Football -podcast