Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradeckyn seurauran tähänastinen kohokohta on vuoden 2018 Saksan cupin voitto. Hän oli Pekka Lagerblomin ja Petri Pasasen jälkeen kolmas suomalainen, joka tuon kisan voitti.

Lagerblom voitti cupin Bremenissä 2004, Pasanen viittä vuotta myöhemmin.

– Juhlin molempien saavutusta kuin omaani. Varsinkin, kun asuin vielä Saksassa ja seurasin Bremenin pelejä ja ”Peetun” otteita, niin olin erittäin hyvillä mielin, että hän pääsi nostamaan pyttyä. Tuli ihan omat ajat mieleen niistä juhlista, Lagerblom sanoo Suplan Week of Football -podcastissa.

– Laitoin ”Lukelle” onnitteluviestin ja vaikka en silloin jutellutkaan, niin haastattelujen perusteella oli ihan samanlaisia kokemuksia. Olen todella ylpeä ja otettu siitä, että on tullut muitakin suomalaismestaruuksia.

Hradeckyn mestaruuden ikimuistoisuutta lisää se, että se tuli miehen silloisen seuran pelatessa finaalissa Bayern Müncheniä vastaan.

– Pidin peukkuja ja olin Frankfurtin puolella. Kun on itse kokenut pari kertaa sen, että voittaa Bayernin, niin se on jokaiselle saksalaiselle joukkueelle sellainen merkkipaalu. Oli loistava fiilis, että ”Luke” pääsi kokemaan sen ja nostamaan pytyn. Oli ihan loistava fiilis siitä, Lagerblom kertoo.

Vuoden 2018 Saksan cupin finaali nähdään vapunaattoiltana Viasatilla.

Lagerblomin pitkän Saksan uran kertaus on kuultavissa Suplassa.