Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky on tietoinen, että Schalken riveissä on kasvamassa erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Oululaiset sukujuuret omistava Malick Thiaw on saanut kahdessa viimeisessä Bundesliigapelissä peliaikaa, viikonloppuna miltei puoli tuntia.

Juttusille ”Luke” ei kuitenkaan vielä heittäytynyt, kun Leverkusen kohtasi viime viikolla Schalken.

– Olen kuullut hänestä. Ei tullut juteltua – siinä pelin jälkeen mennään kuitenkin suoraan koppiin, joten ei tullut mieleen, Lukas Hradecky kertoi uusimmassa Suplan Bundes-Luke -podcastissa.

– Ei ollut mitenkään tahallinen tilanne, että en mennyt moikkaamaan. Hienoa kuulla, että siellä on tuollainen kaveri ja tiedän, että on.

Thiaw olisi liittynyt keväällä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, mutta lopullisen päätöksen edustusmaastaan hän olisi tehnyt myöhemmin. Jos peliaikaa alkaa ropista enemmän Bundesliigassa ensi syksynä, nousee Malick Thiaw varmasti korkealle ei vain Pikkuhuuhkajien vaan A-maajoukkueen spekuloinneissa.

Hradecky toivoo, että Thiaw vakiinnuttaa paikkansa Schalkessa ja mies nähdään tositoimissa ensi kaudella.

– Toivottavasti hän on ensi kaudella viides suomalainen Bundesliigapelaaja, Hradecky viittasi podcastissa itseensä, Joel Pohjanpaloon, Fredrik Jenseniin ja Thiaw´iin sekä Niklas Moisanderiin, jonka tilanne Werder Bremenin kanssa on tällä hetkellä tukala.