Suplan Bundes-Luke podcastissa oli uusimmassa jaksossa arvovieraita. Juontaja Kim Kallströmin ja Lukas Hradeckyn lisäksi Bundesliigan jatkumista ja muita saksalaisen jalkapallon näkymiä oli mukana setvimässä monivuotinen Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander. Maajoukkuetehtävistä vetäytynyt Moisander on nykyään Werder Bremenin kapteeni.

Kaksikko pohti värikkäässä keskustelussa myös lauantain otteluja vaikka Hradeckyn Leverkusen ja Moisanderin Bremen kohtaavat vasta maanantaina.

– Tällä kertaa on sama, kumman kotikentällä ottelu pelataan. Tällainen tilanne on ensimmäistä kertaa historiassa, Hradecky arvioi Ruhrin derbyn lähtökohtia.

– Ei tiedä, missä kunnossa jengit tulee…Schalkella on mahdollisuus ja se kelpaisi meille, jos Dortmundia horjutettaisiin. Tosi mielenkiintoinen matsi. Tullaan väijymään konferenssia, Hradecky viittasi siihen, että Leverkusen taistelee esimerkiksi juuri Dortmundin kanssa kärkisjoista.

Moisander tietää, että monessa seurassa on käytetty psykologeja avuksi, jotta pelaajat saataisiin suhtautumaan poikkeukselliseen tilanteeseen – erityisesti tyhjiin katsomoihin suhtautumisessa.

– Me ollaan käytetty myös psykologia ja motivaatiopuhujaa, kaikki aseet käytetty, että oltaisiin valmiita, Moisander kertoi Bundes-Luke -podcastissa.

Myös Dortmundin valmentaja Lucien Favre kertoi ottelua edeltäneessä tiedotustilaisuudessa, että Dortmund on käyttänyt ammattiväkeä sopeuttamaan pelaajat ajatukseen, että normaalisti yli 80.000 katsojaa vetävä stadion on tällä kertaa tyhjä.

Viasat ja Viaplay seuraavat tarkasti Bundesliigan kierrosta viikonloppuna. Lauantain pääottelu on Dortmund-Schalke.