Illan ja yön NHL-kierroksella on peräti neljä ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaa katkolla. Yksi näistä on Boston Bruinsin ja Carolina Hurricanesin välinen sarja, jota Boston johtaa 3-1.

– Mietin alun perin, että Carolina olisi pystynyt kaatamaan Bostonin. Boston esiintyi alkupeleissä todella flegmaattisesti. Tiedettiin kuitenkin, mikä historia heillä on menestyksen kannalta ja kokeneita pelaajia. Carolinalta loukkaantui Andrei Svetshnikov ja viime pelissä kolmannessa erässä Boston tuli takaa ohi. Charlien McAvoyn taklaus Jordan Staaliin, kauhea taklaus, Staal lähti sivuun ja siitä meni kymmenen sekuntia ja tuli tasoitus. Siinä oli ottelusarjan lopullinen käännekohta. Totta kai siellä on myös Svetshnikovin loukkaantuminen, kertaa Viaplayn asiantuntija Esa Pirnes sarjaa Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet Carolinan tärkeimpiä pelaajia.

– Carolinan tehot ovat olleet Ahon ja Teräväisen harteilla. Svetshnikov oli kolmas teholenkki. Bostonin tämän hetken vire ja pelaaminen, syvyys ja kokemus kantavat hedelmää. Nino Niederreiter ei ole vastannut Carolinan puolella odotuksiin. Vincent Trochek näytti hyvältä ensimmäisessä sarjassa, mutta nyt on ollut tehotonta. Carolinalta ei ole löytynyt syvyyttä tehorintamalle. Yksi kentällinen ei vie NHL:n playoffeissa kovin pitkälle, vaikka se on ihan NHL:n kärkiketju, Pirnes sanoo.

Bostonin pelaaminen on miellyttänyt Pirnestä.

– Boston on ollut jo useamman vuoden rakennettu playoff-joukkueeksi. Siellä on taitoa kovuutta ja syvyyttä. Neloskenttä, joka grindaa vastustajaa vastaan koko ajan ja pystyy tekemään niin kuin viime vuodet ovat näyttäneet tärkeitä maaleja joukkueelle ja tuomaan lisähappea joukkueelle. Tätä Carolinalta ei ole löytynyt.

Viaplayn ja V Sport -kanavien NHL-tarjonta alkaa keskiviikkona kello 19 Tampa Bay Lightningin ja Columbus Blue Jacketsin ottelulla. Boston ja Carolina kohtaavat kello 23.

Esa Pirneksen haastattelu löytyy Suplasta.