Liverpoolin pitkään jatkunut loistava vire Valioliigassa koki pienen kolauksen myöhäisottelussa Anfieldilla. Tottenham tiedettiin jo ennakolta joukkueeksi, joka voi parhaana päivänään horjuttaa Punaisia. Näin myös kävi: Tottenham puolusti tunnollisesti ja uhrautuvasti iskien ajoittain todella vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Liverpool yritti murtaa Spursin puolustuksen, mutta tällä kertaa turhaan. Kun Everton joutui samoilla metodeilla taipumaan urhean taistelun jälkeen, luokkaa parempi Spurs kesti.

Ottelun avausmaalin teki Heung-min Son hienon yhdistelmän päätteeksi. Liverpool tasoitti hieman onnekkaasti, kun Luis Diaz laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta – laukaus otti kimmokkeen ja painui maaliin.

Liverpoolin vahva painostus ei tuonut toista maalia. Ottelun loppuhetkillä Tottenham oli todella lähellä viedä koko pistepotin. Aivan lopussa Spursin tanskalainen Pierre Höjberg oli täysin vapaassa puskupaikassa maalin edessä, mutta hän yritti vielä syöttää.

Tasapeli oli karvas molemmille joukkueille. Liverpool nousi sarjan kärkeen tasapelillä, mutta sunnuntaina Newcastlen kohtaavalla Citylla on nyt mahdollisuus lisätä sarjajohtonsa kolmeen pisteeseen – jos Newcastle kaatuu. Tottenhamille piste oli mukava bonus, mutta se ei auttanut kovinkaan paljoa taistelussa sarjan neljännestä sijasta.

Sunnuntaina Valioliigassa pelataan neljä ottelua. Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki Valioliigan ottelut suorina lähetyksinä.