Liigaan noussut KooKoo on ollut ehdottomasti yksi alkukauden isoista yllättäjistä. KooKoo on sarjassa yhdeksäntenä kerättyään 12 ottelusta mukavat 17 pistettä.

Kaikki asiantuntijat arvioivat ennen akuden alkua, ettei kouvolalaisten vauhti tule riittämään liigaan, mutta ainakin alku on ollut mainio. Voittoja on takana jo kuusi kappaletta. Eroa sarjan kärkeen on 10 pistettä ja viimeiseen sijaan seitsemän.

– Meidän pakistolle pitää nostaa hattua. Pelaajat kasvavat koko ajan miesten mittoihin. Vaatimustaso kasvaa, mutta pelaajat pystyvät siihen vastaamaan. Se on hemmetin hieno asia, KooKoon päävalmentaja, Petri Mattila kehui seuran nettisivuilla.

Viimeksi joukkue vahvisti rivejään kokeneella Juha-Pekka Haatajalla. 32-vuotiaalla hyökkääjällä on vyöllään 611 liigaottelua, joissa on syntynyt 398 tehopistettä, A-maaotteluita on kertynyt 53. Viime kaudella hän pelasi Kärpissä ja Ruotsin liigan MoDossa, sitä edellisen KHL:n Atlant Mytischcissä.

– On KooKoolle ja koko Liigalle hieno asia saada Juha-Pekka Haatajan tasoinen paluumuuttaja. Hän on näyttänyt, että pystyy olemaan Liigassa todella tehokas ja johtava pelaaja, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoo.

– Olemme jo jonkin aikaa kartoittaneet mahdollista hyökkääjää vahvistamaan joukkuetta ja nyt löysimme huippuvahvistuksen. Pelaajabudjetissa oli tilaa Haatajan hankintaan. Nyt joukkue on valmis.