Maalivahti Niko Hovisen lonkkien kunto oli yksi SM-liigan varjelluimmista salaisuuksista keväällä 2012, kun Hovinen pelasi Lahden Pelicansin paidassa pudotuspelejä. Sarjan parhaisiin maalivahteihin noussut Hovinen joutui peittelemään vaivojaan varsin rajusti.

Hän kertoo Suplan Liiga-podcastissa pysäyttävän esimerkin tästä kevään pudotuspeleistä ennen finaaleja.

– Kaikki keinot siinä yritettiin. Muu joukkue meni lentokoneella ja minä ajelin pakettiauton perässä makuupatjan päällä. Maalivahtivalmentaja (Pasi) Nurminen oli ratissa. Kaikki keinot otettiin käyttöön, että olisin pelikunnossa, hän kertoo.

Vaivat olivat alkaneet jo joulukuussa ottelussa vierasottelussa HIFK:ta vastaan.

– Alkulämmittelyssä alkoi tuntua erikoiselta, ja muistan, että se oli ensimmäinen tuntemus siitä, että nyt siellä on jotain vikaa. Aika kauan sain niiden kanssa taistella, että sain paikat siihen kuntoon, että pystyn elämään joka päivä, ettei tarvitse murehtia, kertoo nykyään Sportia edustava Hovinen.

– Se oli sellaista peittelyä, ettei kukaan saanut tietää, mikä minulla oli vikana. Pelasimme kuitenkin aika tärkeitä pelejä.

Hovinen kertoo toipuneensa sen kevään lonkkaoperaatiosta noin vuoden. KHL-kautensa aikana hän loukkasi toisen lonkkansa joulukuussa 2013.

– Kokonaisuudessaan meni varmaan jotain viisi vuotta, että opin elämään niiden kanssa.

Niko Hovinen kertoo uransa mielenkiintoisista ja monipuolisista vaiheista Suplassa.