Vaasan Palloseura päästi viime kaudella 51 maalia Veikkausliigassa. Lukema oli päävalmentaja Petri Vuoriselle kaikkea muuta kuin miellyttävä.

– Päästimme ihan älyttömästi maaleja. Jos haluamme voittaa pelejä, taistella europaikoista, mitaleista ja niin poispäin, puolustuksemme täytyy pitää. Sitä se ei tehnyt viime kaudella. Johdimme mielestäni kahdeksaa 13:sta viimeisestä pelistä 1-0, sitten vastustajat tekivät maaleja meitä vastaan, ei edes kovin monestakaan hyökkäyksestä, Vuorinen avasi ongelmaa Veikkausliigan sivuilla.

Nyt hän vaatii joukkueeltaan parempaa. Viime kaudella VPS jäi sarjassa kahdeksanneksi.

– Jos aiot menestyä, puolustuksen pitää olla tiivis, ja sitä se ei ollut meillä loppukaudesta, siitä elokuusta eteenpäin. Ne maalit mitä päästimme, eivät olleet hyvin puolustettuja. Pitää muistaa, että pelissä on neljä eri vaihetta ja erikoistilanteet ja ne kaikki pitää olla kunnossa. Ei voi tuijottaa pelkkään yhteen, koska emme ole niin hyviä kuin Manchester City, että teemme 4-5 maalia joka pelissä. Jos tekisimme, voisimme ehkä joskus päästää jonkun maalin, mutta Suomessa futis on niin vähämaalinen peli, että sen oman maalin puhtaana pitäminen on äärimmäisen tärkeää, ja sen arvo pitää nostaa esille, Vuorinen sanoi.

Kauden avausottelussaan VPS pelaa lauantaina turkulaista FC Interiä vastaan Vaasassa. Ottelu alkaa kello 15.

Veikkausliigan kaikki ottelut ovat katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudussa.