Ilveksen Joose Antonen on Arttu Ruotsalaisen poistuttua joukkueesta tupsukorvien tämän hetken paras maalintekijä yhdessä Ville Meskasen kanssa. Antonen on pienestä joukkueen suvantovaiheesta huolimatta matkalla kohti uransa tehokkainta kautta Liigassa.

Marraskuussa hän iski seitsemässä ottelussa kuusi maalia.

– Viime aikoina ei ole ihan hirveästi ”naukunut”. Kai se tulee pelaamisen kautta. Kiekot osuivat aika hyvin sinne, mihin halusin. Pääsin hyvin paikoille. En tiedä, mikä siinä on. Ihan samalla aamupalalla olen vetänyt koko kauden. Tietysti jos ei lauo ikinä, on vaikea tehdä maaleja. Se on varmasti yksi asia, että hakeutuu paikkoihin, ja käyttää myös laukausta, ettei hae vain syöttöä. Kun marraskuussa joukkue pelasi hienosti, tuli itsellenikin paikkoja enemmän, hän sanoo Suplan Liiga-podcastissa.

Siihen, onko hän enemmänkin maalintekijä vai syöttäjä, hän ei lähde ottamaan suoraa kantaa.

– Tiedän, että laukausta pitäisi ainakin käyttää. Minussa on sitä vikaa, että haen ajoittain jopa liikaa syöttöjä. Saan hyvästä ja hienosta syötöstä ihan samalla lailla kicksejä. Varmaan aika fifty-fifty.

Ilves on tunnettu taitokiekkoa vaalivasta perinteestä, ja Antonen myöntääkin, että hienojen syöttöjen hakeminen on ilvesläistä.

– Onhan se joo, ja välillä jopa vähän liikaakin. Välillä tarvittaisiin vähän suoraviivaisuutta. Se on ehkä negatiivisessa mielessä jopa liian ilvesläistä.

Antosen haastattelu löytyy Suplasta.