F1:n kolmipäiväiset testit Bahrainissa alkoivat perjantaina ja ensimmäisen testipäivän suurin yllätys oli hallitsevan maailmanmestarin Mercedeksen hitaus ja ongelmat. Vauhdin puuttumisen lisäksi Mercedekset saivat tililleen pienimmän määrän kierroksia.

Lewis Hamilton oli vasta päivän 10. nopein ja Valtteri Bottas 17. eli hitain radalla nähdyistä kuljettajista. Vähäiset kierrokset johtivat tosin siihen, että kumpikin kellotti aikansa kovilla renkailla ja lähes täydellä tankilla. Etenkin Bottas kärsi ongelmista, jotka alkoivat vaihdelaatikon kanssa jo ensimmäisellä kierroksella.

– Tämä ei ollut hyvä startti, sillä meillä oli aivan yllättäen tulleita ongelmia vaihdelaatikon kanssa, emmekä ole vielä pystyneet paikallistamaan ja selvittämään niitä, Mercedeksen tiimipäällikkö Toto Wolff totesi BBC Sportin mukaan.

Perjantain nopeimman ajan löi tiskiin Red Bullin Max Verstappen ennen McLarenin Lando Norrisia. Kimi Räikkösenkään päivä Alfa Romeolla ei ollut paras mahdollinen, sijoitus oli 13. – tosin sekin kovilla renkailla ajettuna.