Ford Store Levoranta eli VaLePa Sastamala jatkaa lentopallon Mestarien liigaa tiistaina, kun sen kotikentäksi vaihtuu Vantaan Energia Areena ja vastustajaksi saapuu saksalaisjoukkue VfB Friedrichshafen.

Molemmat joukkueet voittivat avausottelunsa: FSL kaatoi Hämeenlinnassa komean kolmetuntisen päätteeksi kreikkalaisjoukkue PAOK:n 3-2 ja Friedrichshafen kotonaan turkkilaisen Halkbankin 3-1.

– Ensimmäisestä pelistä heti voitto, se oli tosi tärkeä juttu. Kuitenkin nälkähän tässä kasvaa koko ajan. Pystymme nostamaan tasoamme, päävalmentaja Sami Kurttila tiivistää.

– Friedrichshafen on järkevä porukka, joka tekee todella vähän virheitä. Pelaa aikalailla samalla tyylillä kuin mekin. Hyvät keskarit ja laitahyökkäys, vastaanotto on vähän eri rytmissä kuin meillä.

Pyörremyrskyyn helposti samaistettavan Vital Heynenin valmentama saksalaisjoukkue on ollut vahva kotimaansa liigassa, jota se johtaa puhtaalla pelillä hävittyään vain kaksi erää seitsemässä pelissä. Lisäksi joukkue on jo selvittänyt tiensä Saksan cupfinaaliin.

Kotimaan liigassa pelaava miehistö on muuttunut ottelusta toiseen, mutta Halkbank-pelin perusteella voi vetää vahvoja johtopäätöksiä sen ihanneseitsikosta.

Passarina pelaa Saksan maajoukkueessa pitkään esiintynyt ja Friedrichshafenissa jo Mestarien liigankin 2007 voittanut Simon Tischer ja hakkurina puolalainen Bartlomiej Boladz. 23-vuotias puolalainen oli 18/+15 pisteen saaliillaan kova Halkbankia vastaan.

Yleispelaajiksi lähtenevät nuori lupaus David Sossenheimer ja vain 185-senttinen kreikkalainen tekniikkamestari Athanasios Protopsaltis. Keskellä Halkbank-pelissä olivat odotetusti Saksan maajoukkueesta myös aiemmilta vuosilta tuttu Philipp Collin ja Jakob Günthor. Liberona pelaa edellisten MM-kisojen pronssimies Markus Steuerwald. Lisäksi penkiltä on heittää peliin tällä seitsikolla keskelle yhdysvaltalainen Scott Kevorrken tai hihamieheksi norjalainen Andreas Takvam tai jopa passariksi Tomas Kocian.

Ford Store Levorannan passari Mikko Esko omaa yhteistä historiaa vastustajan päävalmentajan kanssa Maaseikin vuosiltaa, jolloin kaksikko muodosti Nolikon passarikaksikon.

– Avauspeli oli ihan spesiaalikokemus, mutta nyt katseet jo eteenpäin. Voittoa lähdetään hakemaan, kotipeleistä pitää niitä tulla, kun jatkoon halutaan. Passari Tischerillä on komea pitkä ura, ei se kuitenkaan ihan yhtä vanha ole kuin minä! Olemme kohdanneet monta kertaa uran aikana. On edelleen hyvässä kunnossa, Esko arvioi.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lähde: Mestaruusliigan tiedotus