Miesten lentopallomaajoukkueen kesän 2022 ensimmäisen puolikkaan tavoitteena olevan Euroopan Hopeisen liigan voitto ja nousu Kultaiseen liigaan on nyt toteuttamista vailla tulevana viikonloppuna. Veljekset pelaavat Hopeisen liigan Final 4 -turnauksessa Unkarin Budapestissa tavoitteen olevan nyt kahden voiton päässä.

Suomi oli viimeksi mukana Euroopan Kultaisessa liigassa 2019 ja kahden välikesän jälkeen lähti nyt hakemaan paikkaa sieltä takaisin.

Välierävastustajana on lauantaina kello 17 Suomen aikaa Pohjois-Makedonia. Maat ovat kohdanneet vain kahdesti: EM-kisoissa 2019 Ljubljanassa ja 2021 Tampereella. Suomi on voittanut molemmat kohtaamiset.

Pohjois-Makedonia oli viime kesän Hopeisessa liigassa finaalin häviävä osapuoli ja tänä vuonna se selviytyi Final4:iin lohkokakkosena voitettuaan kolme kuudesta alkulohkon pelistään. Albania jäi niukasti sen taakse eräsuhteella.

Hakkuri Nikola Gjorgiev (ACH Ljubljana, Slovenia) on joukkueen ehdoton tähti oltuaan myös alkulohkovaiheen pistekuningas 24,7 pisteen hurjalla keskiarvolla. Velipoika Gjorgi Gjorgiev (Cambrai, Ranska) jakelee tutusti passeja veljelleen ja joskus muillekin kuten Filip Madjunkoville ja Filip Savovskille.

– Motivaatio on todella korkealla. Tavoitteena on tähän mennessä ollut Unkarin voittaminen kotona avauspelissä sekä lohkon ykköspaikka ja ne me saavutimme, sanoo päävalmentaja Joel Banks lentopallomaajoukkueen tiedotteessa.

– Nyt katseet on käännetty Pohjois-Makedonian suuntaan. Tunnemme joukkueen melko hyvin ja tiedämme miten he pelaavat. Todella taistelutahtoinen ja kovaa työtä tekevä joukkue. Ryhmä on pysynyt melko samana jo useamman vuoden ajan. Emme katso siitä vielä eteenpäin, vaikka toki koko turnauksen voitto on tavoitteenamme.

– Sakari Mäkinen palasi joukkueeseen alkuviikosta ja me olemme nyt terveellä 14 pelaajan ryhmällä valmiina peleihin.