Miesten lentopallomaajoukkueella on mahdollisuus edetä Euroopan Kultaisen liigan lopputurnaukseen, mikäli se voittaa Portugalin tänään. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tuntee myös Portugalin metkut, mutta keskittyy mieluummin oman joukkueen kehitysprosessiin.

– Jatketaan hyvää vastaanottopeliä ja yritetään pudottaa Alexin (Suomea vastaan kertaalleen 26 pistettä tehnyt yleispelaaja) tehoja, vaikka hän omat pisteensä varmasti tekeekin. Tärkeintä on, että oma vaihtopallopelaaminen tulee koko ajan tasaisemmaksi, Sammelvuo linjaa.

Ennen Portugaliin ja Espanjaan lähtöä Suomi pelasi kotona samoja maita vastaan. Molemmat ottelut ratkesivat vasta viidennessä erässä: Portugali voitti Tampereella 2–3, mutta Espanja taipui Turussa 3–2.

– Oli hyvä, miten pelasimme Portugali-pelin jälkeen Espanjaa vastaan johtoasemassa. Peli oli paljon tasaisempi. Oli hienoa, miten joukkue reagoi jo Portugalia vastaan. Nyt pitäisi vielä löytää sellainen hurmos, että oikeasti iloittaisiin onnistumisista. Sellainen riemu toisi lisää henkeä peliin, Sammelvuo toivoo.

Nyt panokset ovat kovat ja selvät koko joukkueelle, mutta Sammelvuon mielestä tärkein on saavutettu.

– Mahtavaa, että olemme pelanneet itsemme tällaiseen tilanteeseen. Emme ajattele, että olisi pakko voittaa, vaan keskitymme parantamaan peliämme.

Suomi kohtaa Portugalin sunnuntaina Porton kupeessa sijaitsevassa satamakaupunki Matosinhosissa. Portugali ja Suomi ovat kohdanneet miesten maaotteluissa viikon takaisen jälkeen 39 kertaa. Suomi johtaa voittoja 26–13. Matosinhosin urheilu- ja kongressikeskuksessa Suomi vieraili Maailmanliigassa 2006, jolloin molemmat voittivat kertaalleen 3–2.

Suomi johtaa miesten Kultaisen liigan C-lohkoa kolmella voitolla ja yhdeksällä pisteellä. Portugali on toisena (3 voittoa, 7 pistettä) takanaan Espanja ja Tshekki (1 voitto, 4 pistettä). Lohkovoittaja ja isäntä Tshekki pääsevät Final Fouriin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedotus