Nuori yhdysvaltalaisryhmä antoi kylmää kyytiä Leijonille jääkiekon MM-kisojen avauspäivän ottelussa Tshekin Ostravassa.

Jokereita kuluneella kaudella edustanut Steve Moses vei USA:n 1-0 johtoon aivan ensimmäisen erän lopussa. Suomi tuli tasoihin toisen erän alussa Joonas Kemppaisen uran ensimmäisellä maaottelumaalilla. Toisen erän puolessa välissä Tuukka Mäntylän virhe kostautui hyökkäyssiniviivalla ja yhdysvaltalaiskapteeni Matt Hendricks iski lukemiksi 2-1 nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Muutama minuutti myöhemmin Dan Sexton lisäsi USA:n johtoa maalilla. Kolmannessa erässä Nick Bonino laukoi 4-1 osuman ja Hendricks viimeisteli loppulukemat 5-1 tyhjään maaliin.

Yhdysvaltalaisveskari Connor Hellebuyck torjui maalillaan 26 laukausta ja Pekka Rinteelle Suomen maalilla kertyi yhteensä 22 torjuntaa.

Suomi kohtaa seuraavassa alkulohkon ottelussaan Tanskan sunnuntaina.