Suomen jääkiekkomaajoukkue kaataa vastustajien lisäksi MM-jäillä myös katsojaennätyksiä. Niin Tanska-, USA- kuin Slovakia-ottelutkin ovat nousseet Suomen alkuvuoden katsotuimmiksi televisio-ohjelmiksi.

Suomen torstai-illan Tanska-voitto kiilasi tämän kevään tilastojen kärkeen. Ottelu tavoitti MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla sekä C Moren suoratoistopalvelussa yhteensä peräti 2,1 miljoonaa katsojaa. Keskikatsojamäärä kohosi kevään ykköseksi 1,4 miljoonalla silmäparilla.

Leijonien voittokulku onkin siten ollut häkellyttävää seurattavaa myös katsojatilastoissa. Jo avaus Kanadaa vastaan tavoitti 1,7 miljoonaa katsojaa, ja sen jälkeen ottelut Slovakiaa, USA:ta ja Tanskaa vastaan ovat kivunneet keskikatsojamääriltään koko Suomen tämän vuoden katsojatilastojen kolmen kärkeen.

Suomen otteluiden keskikatsojamäärät (ja tavoittavuudet)

10.5. Suomi-Kanada 1,1 miljoonaa (1,7 miljoonaa)
11.5. Slovakia-Suomi 1,4 miljoonaa (2,0 miljoonaa)
13.5. USA-Suomi 1,3 miljoonaa (2,0 miljoonaa)
16.5. Suomi-Tanska 1,4 miljoonaa (2,1 miljoonaa)

Leijonien alkusarja jatkuu heti tänään perjantaina Iso-Britanniaa vastaan klo 21.15. Ennakkostudio C Morella käynnistyy klo 20.30 ja MTV3:lla klo 21.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Katsojalukujen lähde: Finnpanel Oy TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi, kaikki 3+ vuotiaat suomalaiset, sisältää katselun kotitalouksissa tv:stä ja onlinekatselun (MTV3 ja C More Sport 1 -kanavat sekä C Moren suoratoistopalvelu)

Lähde: C Moren tiedote.