Suomen alku Venäjää vastaan oli katastrofaalinen MM-kisojen toisessa ottelussa Venäjää vastaan.

Viktor Tihonov survoi Venäjän 1-0 -johdon jo ajassa 1.39, kun Ville Lajunen ei saanut painettua irtokiekkoa Suomen maalivahti Mikko Koskisen selän taakse.

Suomi jatkoi avausottelun linjalla, eli sortui kahteen turhaan jäähyyn, ja kun Venäjä pääsi kahden miehen ylivoimalle, lisäsi megatähti Aleksander Ovetshkin Venäjän johdon 2-0:aan pelikellon näyttäessä vain 4.38.

Suomikin pääsi erän edetessä peliin kiinni, ja Juuso Hietanen kavensi 1-2:een vielä ennen erän puoliväliä.

Toiseen erään lähdetään Venäjän 2-1 -johdossa.

Suomen paras pelaaja ensimmäisessä erässä oli Tuukka Mäntylä, joka puolusti hyvin ja aiheutti jatkuvasti hämminkiä myös Venäjän maalilla. Hietasen maali oli osaksi myös hienon maskin tilanteessa tehneen Mäntylän ansiota.