HIFK:n maalivahti Frans Tuohimaa odottaa innolla uutta Super Series -turnausta. Elo-syyskuussa pelattava viiden Liigajoukkueen välinen turnaus pelataan 3v3-periaatteella.

Voisi kuvitella, että kyseessä olisi maalivahdin painajainen, koska tilanteita tulee solkenaan, mutta Tuohimaa kääntää asian positiiviseksi.

– Kyllä minä tästä tykkään, ja voi olla, että veskarikin pääsee mailan kanssa sohimaan siellä vähän enemmän kuin normaalisti, sanoo Tuohimaa HIFK:n verkkosivuilla.

Tuohimaan mielipiteeseen voi tietysti vaikuttaa sekin, että hänet tunnetaan aktiivisena pelaamaan mailallaan – tästä hyvänä esimerkkinä Leijonissa viime kaudella tehty maali! Päävastuu on tietysti tolppien välissä ja myös pelin ohjaamisessa.

– Tykkään käyttää ääntä muutenkin kaukalossa, mutta kolmella kolmea vastaan tapahtuu koko ajan niin paljon, ja tuntuu että siellä pitää mölistä enemmän kuin varsinaisella peliajalla. En toki tiedä, onko siitä mitään hyötyä, mutta itse olen varmaan vähän normaalia enemmän äänessä, Tuohimaa arvioi.

Super Series -konseptin muodostavat viisi Liiga-seuraa. Mukana turnauksessa ovat HIFK, TPS, Ilves, Kärpät ja Tappara. Ensimmäinen turnauspäivä on Turussa 21.8. ja Tampereella pelataan 27.8.–28.8. Turnaus huipentuu alkusarjan viimeisiin otteluihin ja pudotuspeleihin Helsingissä 11.9.