Leijonalegenda Simo Saarinen seuraa Jokista ja Karalahtea

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Leijonien ja HIFK:n legendaarinen puolustaja Simo Saarinen odottaa Suomen pelejä vesi kielellä. Jääkiekkoleijona numero 174 pitää Erkka Westerlundin valitsemaa Leijonamiehistöä erittäin mielenkiintoisena.

– Siinä on mukana muutama yllätysnimi, ainakin minulle. Se on hyvin mielenkiintoinen joukkue. Erkka tietää kokeneena valmentajana, miten joukkue rakennetaan, joten odotan Suomelta hyviä kisoja, Saarinen sanoo arvokisat.comille.

– Avausottelua on jo tullut odoteltua jonkin aikaa. Hienoa, että kisat alkavat myös Suomen osalta.

Saarinen muistuttaa kolmien Olympiakisojen ja kaksien MM-kisojen kokemuksella, että avauspeli on aina haastava.

– Avauspelissä on aina pientä hakemista. Miehistö on saattanut muuttua ihan viime hetkille. Nytkin Palolan passi leimattiin vasta lopussa. Hyvä niin, koska mielestäni Palola on todella mielenkiintoinen pelaaja.

– Pitää myös muistaa, ettei Latvia ole heikko nippu. He pystyvät parhaimmillaan laittamaan vastustajan elämän erittäin hankalaksi.

Simo Saarinen aikoo seurata MM-kisat tarkasti. Suomen joukkueesta hänen erikoisseurantansa alla on kaksi pelaajaa yli muiden: Jere Karalahti ja Olli Jokinen. Saarisen tavoin kaksikko juhlinut Suomen mestaruutta HIFK:n paidassa, tosin hieman Saarista myöhemmin.

– Jeren pelaamista on nautinto seurata. Ainoa pieni kysymysmerkki on siinä, miten liike riittää. Uskon kyllä, että se riittää. Pelinäkemystä onkin sitten jakaa vaikka kuinka paljon, Saarinen kehuu.

– OJ:lla ja Erkalla on pitkä historia yhdessä, aina sieltä HIFK:n mestaruusvuodesta 1998 lähtien. OJ on ilman muuta Erkan luottopelaajia, heidän kemiansa ovat toimineet aina. OJ tulee olemaan kisoissa Suomen liideri kovalla tasolla. Häntä oli kiva seurata jo Olympiakisoissa, joissa OJ oli yksi joukkueen suurista onnistujista.

Mutta myös tietyt poisjäännit jäivät harmittamaan Simo Saarista.

– Juha-Matti Aaltosen pelaamista on aina hieno seurata. Oli iso isku, että hän joutui jäämään pois. Lasse Kukkosen pelistä pidän myös, sillä hänellä on vähän samanlainen pelityyli kuin minulla oli – plokkaa paljon vetoja ja sellaista.

– Mutta kyllä siellä hyviä jätkiä on paljon. Suomella on hyvä joukkue kasassa. Uskon, että joukkue ottaa vahvan alun Latviaa vastaan – töitä saa kuitenkin tehdä, se on varmaa, Saarinen vakuuttaa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!