Yleisurheilukenttien legenda ja nyt Ukrainan olympiadelegaation johtajana toimiva Sergei Bubka ylisti perjantaina kultaa hiihtänyttä naisten ampumahiihtojoukkuetta.

Uutiset Kiovasta ovat olleet raskasta nähtävää ja luettavaa – ja vielä enemmän sitä toki Ukrainan joukkueen jäsenille. Bubka ylistikin ampumahiihtäjien venymistä.

– Tytöt tekivät fantastisen työn. Tiesimme että siitä tulee henkisesti todella vaativaa, koska olemme olympialaisissa. Kaikki näkevät lisäksi mitä kotimaassamme tapahtuu, eikä tämä ole meille helppoa, Bubka sanoi Verdens Gangille.

Bubkan mukaan joukkue on yrittänyt tukea urheilijoitaan kaikin keinoin ja hän itse on jakanut kokemuksiaan kilpakentiltä henkiseksi tueksi. Palkinto oli komea – Ukrainan kaikkien aikojen toinen kultamitali talviolympialaisissa.

– Tämä oli jotain mitä koko Ukraina kaipasi, positiivista pilkahdusta. Nähdä Ukrainan lippu, kuulla kansallislaulu… Tämä on parasta mahdollista lääkettä ja uskon, että tämä voi olla alku paremmalle ja Ukrainan asiat menevät hyvin, että voimme saavuttaa jotain yhdessä ja elää rauhassa yhdessä, selvästi liikuttunut Bubka sanoi lehdelle.