Maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppu alkoi perjantaina Falunissa perinteisen sprinteillä. Lauri Vuorinen hiihti upeasti toiseksi.

Märät olosuhteet ja latujen suolaus aiheuttivat haasteita ja suomalaisista erävaiheisiin selvisi kaikkiaan neljä urheilijaa (Vuorinen, Mäki, Niskanen, Matintalo). Lauri Vuorinen ylsi lopulta finaaliin saakka ja nappasi kakkossijan ja samalla uransa ensimmäisen henkilökohtaisen palkintokorokesijan. Joni Mäki oli 18. Muut suomalaismiehet jäivät karsintaan; Emil Liekari oli 35., Niilo Moilanen 39., Ville Ahonen 40., ja Juuso Haarala 55. Kilpailun voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo.

Naisten kilpailussa Johanna Matintalo oli parhaana suomalaisena 15. Kerttu Niskanen ylsi sijalle 23. Muut suomalaiset jäivät karsintaan; Jasmi Joensuu oli 32., Anne Kyllönen 43. ja Katri Lylynperä 49. Tiia Olkkonen joutui kaatumisesta johtuen keskeyttämään. Naisten kilpailun voitti Norjan Kristine Stavaas Skistad.

Vuorisen kulku oli vahvaa läpi päivän.

– Uran ensimmäinen henkilökohtainen podiumi. On kyllä uskomattoman hyvät fiilikset tällä hetkellä. Päivä oli kyllä hyvä alusta alkaen. Heti jo aika-ajossa oli hyvä kulku ja pystyi erissä pitämän sen. Finaalissakin vielä, vaikka finaalin alkupuolella oli vaikeita hetkiä, mut loppua kohti tuli paremmin ja pysty kirissä vielä nitistään yhden kaverin, niin on kyllä todella hieno fiilis tällä hetkellä. Vähän helpottunutkin, kun koko kausi on ollut hyvä itelle, mutta suomalaisilla rutiinin puute näkyy – sinne on tosi vaikea mennä sinne finaaliin ja podiumtaistoon, vaikka kunto olisi riittänytkin sinne taistoon. Mutta nyt on hieno fiilis, että kauden vikassa kisassa pysty tehdä kovan tuloksen. Tämä kyllä tuntuu hyvältä, iloitsi Vuorinen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Matintalon hiihto kulki hyvin, mutta kaluston kanssa oli tänään haasteita.

– Jalka ja oma vire tuntui paremmalta kuin mitä sai tulokseksi realisoitua. Oli vähän suksen kanssa haasteita. Ei ehkä löydetty sellaista pitoa mitä olisin halunnut. Ei siinä mitään – haarallakin pystyin etenemään, mutta en sitä puutteellista pitoa pystynyt luistossa voittamaan, tai että sitä kautta olisi ollut selkeästi liukkaampi suksi kuin muilla. Vähän jäi harmittamaan, ettei oikein ollut pitoa, eikä luistokaan ollut mitenkään ylivertainen muihin verrattuna. Lähellä välieräpaikkaa, mutta ei ne pallot tunnu omalla kohdalla pomppivan sisään. Huomenna pertsan normimatka, niin toivotaan että saadaan omalla kohdalla kalusto kunnolla toimimaan niin pystytään huomenna taistelemaan hyvistä sijoituksista, totesi Matintalo.

Falunin kisaviikonloppu jatkuu lauantaina perinteisen hiihtotavan 10 km väliaikalähtökilpailulla.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote