Tappio C-lohkon toisella kierroksella suistaa Japanin tai Kreikan auttamatta ulos jatkopeleistä. Japani hävisi avauskierroksen pelinsä Norsunluurannikolla lukemin 1-2 ja Kreikka sai kyytiä Kolumbialta 3-0-lukemin.

Keisuke Honda teki Norsunluurannikkoa vastaan yhden kisojen hienoimmista maaleista, mutta se ei riittänyt. Yllättävän vaisu Japani jäi ottelussa ”Norsujen” jyrän alle. Johtuiko epäjärjestys mahdollisesti päävalmentaja Alberto Zaccheronin epäselvistä eleistä? Japanin pelaajat ovat kertoneet, että Zaccheroni viestii ottelun aikana joukkueelle käsimerkein ja elein.

Pallonhallintajoukkue Japani piti pelivälinettä hallussaan vain 42 % peliajasta. Norsunluurannikko pystyi myös lunastamaan pallonhallintansa. Se voitti laukaukset peräti 19-7.

Kreikka päästi karsinnoissa omiin vain neljä maalia kymmenessä ottelussa. Kolumbiaa vastaan avauskierroksella oma pää heilui heti kolmesti. No, maassa tiedetään, että kaksi voittoa pitäisi jatkomahdollisuudet elossa. Kolumbiaa vastaan joukkue pelasi odotettua hyökkäysvoittoisemmin ja onkin mielenkiintoista nähdä jatkuuko trendi vai tilkitseekö Fernando Santos alakerran karsintojen tapaan.

Jos Norsunluurannikko ja Kolumbia pelaavat tasapelin aiemmin päivällä, tämän ottelun häviäjän kisat päättyvät varmuudella alkulohkoon. Japani – Kreikka käynnistyy torstain ja perjantain välisenä yönä klo 01.00.