Sportfakt-sivuston mukaan useita KHL-seuroja uhkaa ainakin väliaikainen tauko ruplaliigasta tämän kauden jälkeen. Sen sijaan Tallinnan Ilves on yhä lähempänä ruplaliigaa.

Erityisesti Itäisen konferenssin Metallurg Novokuznetsk, Lada ja myös mahdollisesti Jugra ovat lähteen mukaan riskivyöhykkeessä. KHL-taival on loppumassa myös Läntisen konferenssin kroaattiseuralta Medvescakilta, joka on pyörinyt pääosin venäläisellä rahalla.

Ensi kaudeksi siis mahdollisesti lapun luukulle ovat laittamassa Itäisen konferenssin seurat, jotka eivät nauti Venäjän valtion monopoliyhtiöiden rahoista, vaan joutuvat suurelta osin tulemaan toimeen paikallishallinnon ruplilla. Venäjän taloustilanne heikkenee heikkenemistään, mikä näkyy väistämättä KHL-seurojen sponsorirahoissa.

Medvescakia huhuttiin jo viime vuoden huhtikuussa varmaksi lähtijäksi ja sen oli määrä palata takaisin itävaltalaiseen EBEL-sarjaan. Kroaattiseura pelaa nyt viimeistä vuottaan kolmivuotisesta KHL-sopimuksesta. Sportfaktin mukaan jatkoa ei olisi luvassa, sillä Medvescak otettiin aikanaan liigaan vauhdittamaan venäläisten raaka-aineyhtiöiden rantautumista Balkanin markkinoille, mutta nykyisen maailmanpoliittisen tilanteen takia venäläisyhtiöiden talouskasvu ei ole mahdollista.

Äskettäin pelatun KHL-tähdistöottelun yhteydessä liigan presidentti Dmitri Tshernyshenko antoi ymmärtää, että potentiaalisia uusia KHL-seuroja voisi tulla Virosta, Kiinasta, Isosta-Britanniasta ja Ruotsista. Mutta Sportfaktin mukaan Tshernyshenko sanoi myös, että todellisia kandidaatteja olisi ainoastaan yksi, joka olisi Tallinnan Ilves.

Sportfakt lisää, että virolaisseuran puolesta puhuu vakaa talous, sillä sen toiminta ei olisi riippuvainen venäläisrahasta. Ilveksen hankkeen vetäjä Heino Enden on kertonut, että rahoitus järjestyisi Baltiasta ja Euroopasta. Seura pelaisi ruplaliigaa 6000 katsojaa vetävällä Tondiraba Ice Arenalla. Enden uskoo, että uusi KHL-seura saisi imettyä täyden tuvan.

Mitä tulee väliaikaisiin KHL-taukoihin, niin niitä on nähty ennenkin: Moskovan Spartak joutui pitämään viime kaudella sapattivuoden sen pääsponsorin Investbankin kaaduttua. Perinteinen Spartak palasi kuitenkin jo täksi kaudeksi takaisin KHL:ään uusien sponsorien voimin.