Suomen MM-haaveet kariutuivat, kun Huuhkajat hävisi Olympiastadionilla Ranskalle 0-2 (0-0).

Suomi kaatui saappaat jalassa kovan taistelun jälkeen. Suomi hallitsi ajoittain kenttätapahtumia ja Ranskalla oli selviä vaikeuksia. Vaarallisille maalipaikoille Suomi ei kuitenkaan päässyt.

Toisella puoliajalla Suomi vei entistä selvemmin, mutta sitten iski salama nimeltä Karim Benzema. Real Madridin tähti oli ehtinyt olla kentällä vain muutamia minuutteja, kun hän pelasi yhteen Kylian Mbappen kanssa ja latasi Ranskan avausmaalin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Mbappe osoitti taituruuttaan hienolla yksilösuorituksella.

Samalla Ukraina oli mennyt kahden maalin johtoon Bosniassa, joten sitä myöten Suomen peli oli menetetty ja ottelun loppu lähinnä kosmetiikkaa.

Näin Ukraina nousi Suomen ohi lohkokakkoseksi ja eteni jatkokarsintoihin.

Samalla Joona Toivio ja Paulus Arajuuri ilmoittivat päättävänsä A-maajoukkueuransa. Toivio pelasi vuosien varrella yhteensä 78 A-maaottelua. Arajuurelle pelejä kertyi 58. Molemmat kuuluivat myös Huuhkajien kapteenistoon ja olivat vuosikausia Suomen alakerran tukipylväät. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, sillä Daniel O’Shaughnessy, Robert Ivanov ja Leo Väisänen ovat ottaneet isoja askeleita eteenpäin viimeisen vuoden aikana.

Suomen kokoonpano:
Lukas Hradecky, Daniel O’Shaughnessy (82. Joel Pohjanpalo), Glen Kamara, Robin Lod, Teemu Pukki, Rasmus Schüller (64. Marcus Forss), Leo Väisänen, Urho Nissilä (82. Onni Valakari), Robert Ivanov, Jere Uronen (72. Robert Taylor), Nicholas Hämäläinen