Viime vuonna U21-maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Onni Valakari on ensimmäistä kertaa Huuhkajien vahvuudessa, kun Markku Kanervan ryhmä pelaa peräti kolme maaottelua.

Huuhkajat kokoontui maanantaina Ranskaan ja kohtaa maailmanmestarit ystävyysottelussa keskiviikkona. Sen jälkeen ohjelmassa ovat sunnuntaina ja keskiviikkona Nations Leaguen vierasottelut Bulgariaa ja Walesia vastaan.

– On kunnia olla täällä ja kiva päästä osaksi joukkuetta. Toivottavasti pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta. Tämä on iso kunnia ja toivottavasti olen mukana jatkossakin. Sitä ei voi kuitenkaan miettiä liikaa. Teen joka päivä hommia ja katson mihin se riittää, Onni Valakari kommentoi.

21-vuotias Valakari jätti Suomen elokuussa 2018 ja siirtyi Norjan pääsarjaan. Parhaillaan hän pelaa Kyproksen pääsarjassa Pafoksen joukkueessa. Keskikenttäpelaajan seuraavista askeleista huhutaan, mutta niitä hän itse ei suostunut vahvistamaan tai edes spekuloimaan.

– Asioihin mitä kirjoitetaan ei voi vaikuttaa, hyvässä ja pahassa. Niihin ei kannata hirveästi keskittyä. Futiksessa on vaikea sanoa mitä tapahtuu kahden, kolmen vuoden päästä. Vuosikin on futiksessa pitkä aika. Ainut mihin voi vaikuttaa, on oma tekeminen ja asenne. Niin minä sen koen. En käytä energiaa mihinkään ulkopuoliseen.

Valakari on tällä hetkellä mielenkiintoinen nimi myös Veikkausliigassa, sillä Onnin isä, entinen huippupelaaja ja nykyinen valmentaja Simo on nimetty KuPS:n päävalmentajaksi. Onni ei ole aiemmin kommentoinut isäänsä koskevia asioita, eikä tehnyt sitä nytkään.

– Hyvä hänelle. En osaa siihen oikeastaan muuta sanoa, nuori naurahti.

Valakari pysyi melko varovaisella linjalla myös puhuttaessa hänen mahdollisuuksista nousta pelaavaan rooliin A-maajoukkueessa.

– Kaikkihan näkevät, että Suomella on todella hyviä pelaajia, jotka pelaavat kovissa sarjoissa. Se on vain hyvä juttu, se nostaa kaikkien suomalaisten pelaajien arvoa. En ota paineita, että minun olisi pakko päästä. Nautin jokaisesta mahdollisuudesta, joka minulle annetaan. Jokapäiväinen työnteko on se mihin voin vaikuttaa.

Huuhkajien Ranska-ottelu keskiviikkona V Sportin ja Viaplayn kanavilla.