Tammisaarelainen EIF varmisti maanantaina Ykkösen voiton ja sitä kautta suoran nousun Veikkausliigaan.

EIF haki TPS:sta 3-1-voiton ja varmisti samalla nousun ensi kaudeksi Veikkausliigaan. EIF kasvatti eron Gnistaniin neljään pisteeseen, kun yksi kierros on pelaamatta. EIF pelasi edellisen kerran pääsarjatasolla 90 vuotta sitten.

Vaikka EIF nousi pelillisesti Veikkausliigaan, niin joukkueen pelaaminen Veikkausliigassa on vielä kaikkea muuta kuin varmaa, sillä seura ei täytä nousuun vaadittavia lisenssiehtoja. Tammisaaren keskuskentän pinta ei täytä Veikkausliigan vaatimuksia eivätkä katsomo-olosuhteet myöskään kriteerejä. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa antoikin Ylen haastattelussa tylyn tuomion EIF:n mahdollisille haaveille pelata omalla kotikentällään ensi kesänä.

– EIF:n osalta voi sanoa varmasti, että Tammisaaressa ei voida pelata missään nimessä. Stadionin tekonurmi on sellainen, että se ei tule mitenkään läpäisemään lisenssiä, Marjamaa sanoi Ylen haastattelussa.

– Veikkausliigan vaatimus näille tekonurmille on kova. Jos ei FIFA-testiä selvitä, alustalla ei saa pelata. Tammisaaressa on juuri tällainen vanha tekonurmi, joka ei pääse FIFA-testistä läpi, Marjamaa sanoi ja kertoi, että aikataulu korjauksiin on varsin tiukka.

– Kaupungin pitäisi silloin kaivaa stadion auki ja laittaa uusi tekonurmi. Sitten sen pitäisi läpäistä testit. Tiedetään, että kausi alkaa ensi keväänä. Käytännössä se on mahdotonta.

Lähde: Yle Urheilu