Kansainvälinen siirtoikkuna sulkeutuu tänään keskiviikkona jalkapallon huippusarjoissa.

Jos esimerkiksi Valioliigassa halutaan tehdä sopimus uuden pelaajan kanssa, siirron on oltava selvä ja paperityöt tehtynä kello 00:00 mennessä. Keskiviikko tunnetaan sumujen saarilla nimellä Deadline Day.

Siksi Manchesterin suurseurojen Cityn ja Unitedin kilpailu Shakhtar Donetskin keskikenttäpelaaja Fredistä on entistä mielenkiintoisempi. Molemmat brittiseurat ovat kiinnostuneita brassipelaajan palveluksista.

City on tiettävästi hieman hellittänyt otettaan Fredin suhteen, sillä seuran kaksi aiempaa tarjousta 24-vuotiaasta hylättiin aiemmin Manchester Evening Newsin mukaan. City hakee nyt enemmän laituria, kun Leroy Sane loukkaantui ja on sivussa ainakin kahdeksan viikkoa. Ei silti ole poissuljettua, että Pep Guardiola vahvistaisi keskikenttäänsä.

City toivoisi Fredistä pitkäaikaista korvaajaa 32-vuotiaalle Fernandinholle.

Unitedin manageri Jose Mourinho on sen sijaan sanonut, ettei kukaan tule tai lähde enää punapaidoista tammikuussa. Hän on kuitenkin vihjannut haluavansa keskikentälle vahvistuksia ensi kaudeksi. Michael Carrick ei mitä todennäköisimmin jatka uraansa ja Marouane Feillainin uskotaan siirtyvän muualle peliajan perässä, vaikka Mourinho onkin kehunnut afropäistä belgiä useaan otteeseen tärkeäksi palaseksi Old Traffordilla.

Kumpaan Manchesterin seuraan Fredin tie vie, vai viekö kumpaankaan? Se jää nähtäväksi.