Suomelle MM-kultaa torjunut Kevin Lankinen teki odotetun NHL-debyyttinsä Chicago Blackhawksissa toissa yönä.

– Kevin on tehnyt paljon työtä jo pitkän aikaa, ja uskonut, että jonain päivänä se koittaa. Hän pelasi hyvän pelin. Ei ollut helppoa hypätä, kun harjoituspelejä ei ole ollut ja edellisestä pelistä on kauan. Hän selviytyi hyvin ja Chicago otti pisteen. Hieno homma. Kun katsoo kokonaisuutta siellä, niin uskon, että hän tulee saamaan sauman ja pelaamaan pelejä, sanoo Leijonien GM ja NHL-legenda Jere Lehtinen Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

Lankinen taistelee pelipaikasta Collin Delian ja Malcolm Subbanin kanssa, eikä kukaan ole ykkösmaalivahdin paikkaa NHL:ssä lunastanut torjuja.

– Nyt se on itsestä kiinni. Uskon Keviniin. Näimme toissa keväänä hänen kehittymisensä maajoukkueessa. Hän pystyi ottamaan paikan ja pelasi huikeat pelit. Kevin on rauhallinen kaveri, ja hänellä on hyvä itseluottamus. Hänellä on iso mahdollisuus napata paikka sieltä ja alkaa pelata enemmän kuin istua, sanoo Lehtinen.

Chicagoa ei ole ennakoitu NHL:n kärkipäähän.

– Siellä haetaan uutta ja rakennusvaihe on menossa. Kausi on lyhyt, ja koskaan ei tiedetä, mihin suuntaan asiat lähtevät menemään. Jos he eivät hanki siihen ketään, siinä on sauma. Paikka on otettavissa, ja uskon, että siinä voi käydä hyvin, Lehtinen sanoo.

Lehtisen mietteitä mm. Anton Lundellista lisää Suplassa.