Calgaryn ja Edmontonin välisestä pudotuspelisarjasta odotettiin jo ennakolta hyvin värikästä. Ainakaan avausottelu ei pettänyt, sillä verkot heiluivat kuin joskus ”vanhaan aikaan”. Avausottelussa Calgaryssa nähtiin peräti 15 maalia, joista Calgary teki yhdeksän ja meni 1-0 otteluvoitoin johtoon.

Ottelu kulku oli hyvin omalaatuinen. Avausminuutilla Calgary teki kaksi maalia ja kuuden minuutin kohdalla joukkue johti jo 3-0. Sitten Edmonton kavensi, mutta toisen erän alku oli kuin toisinto ensimmäisestä erästä: Calgary teki kaksi maalia erän alkupuolella ja meni 5-1 johtoon. Sitten Edmonton kavensi, mutta Calgary palautti neljän maalin johtonsa lukemiin 6-2.

Peli ei ollut kuitenkaan ohi: Edmonton teki toisen erän toisella puoliskolla kolme maalia ja kolmannen erän alkuun neljännen perättäisen. Ottelu oli kuin taikaiskusta 6-6. Oilersin kiri ei kuitenkaan riittänyt kuin rinnalle, sillä Calgary teki vielä kolme maalia ottelussa ja vei koko pelin nykypäivän jääkiekossa hämmentävin 9-6 – lukemin.

Ottelun avainpelaajat kohensivat tietysti myös asemiaan pistetilastoissa. Calgaryn Matthew Tkachuk teki hattutempun ja Johnny Gaudreau antoi kolme syöttöä. Myös Andrew Mangiapane vietti kolmen tehopisteen iltaa, samoin puolustaja Rasmus Andersson. Edmontonin pisterohmu oli Connor McDavid, joka teki ottelussa pisteet 1+3, Leon Draisaitl yhden syöttöpisteen vähemmän.

Elisa Viihde Viaplay näytti tämän maalijuhlan suorana lähetyksenä, kuten näyttää kaikki kauden pudotuspelit.