Joona Toivio ja Paulus Arajuuri ovat huonetoverit Suomen jalkapallomaajoukkueessa. Se on mukava sattuma, sillä he muodostavat Huuhkajien luotettavan topparikaksikon.

– Joona ottaa minut aina varakämppiseksi, kun Raitalan Jukka ei ole paikalla. Olen Joonan kakkosmies, Arajuuri nauroi lauantaina Huuhkajien Facebook-livessä.

Toivio ja Arajuuri ovat tunteneet toisensa lukioajoista lähtien ja ovat hyviä ystäviä. Tällä kertaa Raitala on sivussa loukkaantumisen takia.

– Meillä on hauskaa yhdessä ja olemme hyviä kavereita myös kentän ulkopuolella.

– Se varmasti näkyy myös kentällä, että on hyvät kemiat ja että tuntee toisensa. Välillä vähän turhankin hyvin, kun asutaan samassa hotellihuoneessa viikosta toiseen, Suomen kapteenina torstain Kreikka-ottelussa toiminut Arajuuri nauroi.

Kaksikko Toivio-Arajuurta on verrattu jo Suomen legendaariseen toppariduoon Hannu TihinenSami Hyypiä.

Mahtipontinen vertaus veti Arajuuren hiljaiseksi.

– Sehän on ihan mieletön kunnia. Hannu ja Sami olivat suuria esikuvia. Olen olympiastadionilla käynyt pienestä saakka ja katsonut heitä ylöspäin. Pelkästään se, että joku vahingossa tuollaisen mölyttää, se on iha mielettömän kova juttu. Nöyränä hymyillen otetaan vastaan ja toivotaan, että pystytään vastaamaan huutoon, Arajuuri sanoi tapansa mukaan nöyränä.

Torstaina Suomi varmisti Ateenassa Nations Leaguen lohkovoiton, vaikka hävisi Kreikalle 0-1. Markku Kanervan miehistö on kuitenkin yhä helleenien edellä lohkossa ja pysyy siellä, kävi lohkon päätöskierroksella sunnuntaina miten tahansa. Keskinäisten kohtaamisten maaliero on Suomelle 2-1, joten Kreikka ei voi enää ohittaa Huuhkajia.

Sunnuntaina Suomella on vastassa Unkari Budapestissa. Avauskohtaaminen päättyi syyskuussa Suomen 1-0-voittoon Tampereella.

Unkari-Suomi näkyy sunnuntaina 18.11. kello 21 alkaen (studio) Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä.