Käsipallokausi 2020-21 on miesten SM-liigan osalta edennyt loppuhuipennukseensa. Finaalisarja Cocksin ja Dickenin välillä käynnistyy lauantaina 17. huhtikuuta ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Lähtökohdat finaaleihin ovat sikäli erilaiset, että Cocks selvitti välierät kaatamalla loukkaantumista kärsineen GrIFK:n suoraan kolmessa ottelussa ja Dicken puolestaan kävi viisi tiukkaa koitosta BK-46:tta vastaan nousten 0-2-tappioasemasta 3-2-voittoon. Vaikuttaako tämä sitten finaalin lähtöasetelmiin, sitä päävalmentajat eivät lähde suoraan sanomaan.

– Cocks eteni loppuotteluihin joutumatta venymään sen kummemmin ja on pystynyt valmistautumaan yli viikon tuleviin peleihin. Meillä on tiukka välieräsarja takana ja yhdet harjoitukset ennen lauantain peliä, pyörittelee Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg Käsipalloliiton tiedotteessa.

– En osaa sanoa miten se finaaleihin vaikuttaa, mutta ei meille oikein mitään välieristä käteen jäänyt, GrIFK:n tilannetta jo välieräsarjan aikana harmitellut Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki toteaa.

Keskinäisten otteluiden perusteella lähtökohdat ovat sikäli tasaiset, että Dicken vei nimiinsä molemmat kohtaamiset tämän kauden runkosarjassa ja Cocks puolestaan voitti molemmat keskinäiset ottelut ylemmässä jatkosarjassa.

Cocks on kärsinyt edellisen tappionsa juuri Dickenille joulukuun alussa, mutta edennyt voitosta voittoon Kekin tartuttua peräsimeen vuodenvaihteessa. Monnberg vyöryttääkin varovasti paineet riihimäkeläisille.

– Cocksilla on tämän sarjan ylivoimaisesti laajin ja laadukkain materiaali, jolla he painavat päälle koko pelin, Monnberg luonnehtii.

Finaalisarjan ratkaisun osalta mitään yksittäistä viisastenkiveä valmentajat eivät näe olevan.

– Maalinteko ratkaisee, Kekki heittää perustotuuden.

– Koko joukkueen hyvää yhteistyötä kentän molemmissa päissä tarvitaan, Monnberg arvioi omalta osaltaan.

Kolme ensimmäistä finaaliottelua pelataan kahdeksan päivän aikana. Mikäli finaalisarja etenee neljänteen tai viidenteen otteluun, ratkaisevat ottelut pelataan miesten EM-karsintaotteluiden jälkeen toukokuussa.