Viikolla menehtyneen Leijona-legenda Matti Hagmanin poika Niklas Hagman valmistautuu uuteen uraan Oulun Kärppien paidassa.

Tiistaina loppukauden mittaisen sopimuksen oululaisten kanssa solminut Hagman harjoitteli perjantaiaamuna ensi kertaa uuden seuransa mukana. Vapaaehtoisiin jääharjoituksiin osallistui Hagmanin lisäksi kymmenkunta kärppäpelaajaa.

– Suhtkoht samanlainen halli oli kuin silloin viime visiitillä, mitä nyt pieniä parannuksia tullut, toteaa Hagman Kärppien verkkosivuilla.

Paluu Ouluun 15 vuoden tauon jälkeen oli NHL-jäille Kärpistä ponnistaneelle Hagmanille mieleen.

– Itselläni meni vähän pidemmälle tämä kauden aloitus mitä olin aiemmin suunnitellut, mutta se on nyt takanapäin. Minulla on pelkkiä hyviä muistoja Oulusta. Silloin viimeksi en mahtunut pääkaupunkiseudulla pelaamaan ja sain täältä aikamoisen boostin koko kiekkouralleni, joten siitä syystä on jäänyt hyvät muistot. En vielä myöskään ole niin vanha pelaaja, joten koetetaan lähteä tästä uuteen nousuun.

Viime kaudella KHL-seura Jokereissa 49 ottelua pelannut Hagman myöntää Helsingin-vuotensa olleen vaikea.

– Viime kausi oli erittäin raskas ja vaikea. Pieni loukkaantuminen tuli siinä, mutta muutenkin oli peli-ilo kateissa. Halusin, että pelaaminen on jälleen kivaa ja luotan siihen, että täältä se peli-ilo uudestaan löytyy.

Hagman on viettänyt kesä- ja syyskuukaudet perheensä parissa sekä tulevaan kauteen valmistautuen.

– Perheen kanssa vietetty aika on vienyt leijonanosan ajasta. Perhe on kuitenkin se pääasia, mutta kun on ammatiltaan kiekkoilija, niin olen totta kai käynyt lenkillä ja jäällä, ja meillä oli Salmisaaressa hyvä parinkymmenen henkilön harjoitusrinki ennen World Cupia. Paljon aikaa tässä on ollut ja malttamattomana haluan lähteä pelaamaan, Hagman toteaa Kärppien sivuilla.