Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava viihdepalveluiden tarjoaja, on hankkinut Pohjoismaiset mediaoikeudet Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämiin jääkiekon MM-kisoihin vuosiksi 2024−2028. Kisat näkyvät Viaplay-palvelussa sekä Viasatin urheilukanavilla. Osa peleistä on katsottavissa myös ilmaiseksi.

Jääkiekon MM-kisat ovat maailman arvostetuin ja seuratuin turnaus kansainvälisille kiekkojoukkueille. Pohjoismaista Suomi ja Ruotsi ovat olleet kisojen kärkijoukkueita vuodesta toiseen. Tuoreessa muistissa on Leijonamiehistön upea voitto viime vuoden turnauksessa Slovakiassa. Sitä edellisen kerran voitonjuhlia on päästy viettämään Suomessa vuonna 2011. Suomessa MM-kisat näkyvät toistaiseksi C Morella sekä MTV3-kanavalla.

NENT Groupin talviurheilutarjonta Pohjoismaissa nousee uuden sopimuksen myötä täysin omaan luokkaansa. NENT Groupin Viaplay-palvelu ja Viasatin urheilukanavat tarjoavat vuosittain erittäin laajan kattauksen NHL- ja KHL-huippujääkiekkoa, noin 400 tuntia taito- ja pikaluistelukilpailuja sekä vuodesta 2021 eteenpäin maastohiihdon, alppihiihdon sekä mäkihypyn maailmancupin kilpailuita.

– Tämä uusi sopimus on yhtä tärkeä lisäys tuoteperheeseemme kuin aikaisemmin tänä vuonna julkistettu hiihto-oikeuksien siirtyminen NENT Groupille. Jääkiekon MM-kisat ovat olleet osa yhtiömme DNA:ta jo vuosia Ruotsissa ja nyt voimme tehdä Viaplaysta kodin tälle fantastiselle turnaukselle myös kaikissa muissa Pohjoismaissa. Meillä on nyt tarjota katsojillemme markkinoiden laajin ja paras talviurheiluportfolio maailman suurimmalla talviurheilumarkkinalla, NENT Group President ja CEO Anders Jensen kommentoi.

Oikeuspakettiin kuuluvat jääkiekon MM-kisojen lisäksi myös Champions Hockey League (CHL) sekä jääkiekon 1. ja 2. divisioonan MM-kisat vuosiksi 2024−2028.

Lähde: NENT Groupin tiedote.