Kouvolan Kouvot on voiton päässä Korisliigan mestaruudesta. Sunnuntain finaalisarjan neljännessä ottelussa Kouvot oli Hakametsän Jäähallissa pelatussa ottelussa avausjakson loppuhetkistä lähtien kuskin paikalla, juosten lopulta vakuuttavaan 72-56 (35-27) -vierasvoittoon.

3-1-otteluvoitoin finaalisarjaa johtava Kouvot voi ratkaista mestaruuden itselleen keskiviikkona Kouvolassa.

Sunnuntain kamppailun avauspuolikasta varjosti molempien joukkueiden hermostunut ja huolimaton hyökkäyspelaaminen. Erityisesti koko ottelussa 16 menetyksen rasittama Pyrintö tuntui olevan suurissa ongelmissa pallon liikuttamisensa kanssa.

Hidastempoiseen hyökkäykseen Kouvojen puolustuksen puristuksessa joutunut Pyrintö jäi avauspuolikkaalla vain 27 pisteeseen vierasjoukkue Kouvojen johtaessa ottelua puoliajan isolle tauolle lähdettäessä numeroin 35-27.

Kouvojen sentteri Thomas Gipsonin ottelu näki päätöksensä juuri ennen puoliajan loppua, miehen kohdistaessa potkuliikkeen jalkojensa juuressa makaavaa Joonas Cavénia kohti.

Ilman Gipsonia ottelun toisen puoliajan pelannut Kouvot ei antanut vajaamiehisyyden hidastaa vauhtiaan. Aktiivisen ja aloitteellisen puolustuksensa ansiosta Pyrinnön hyökkäyksen pallonliikkeen edelleen verrattain verkkaisena pitänyt Kouvot sai pysäytyksistä virtaa hyökkäämiseensä juosten kolmannen jakson puolivälin jälkeen reilun kahden minuutin aikana taululle 11-0-pisteputken ja kasvattaen johtonsa lukemiin 58-39.

Tämän jälkeen Pyrintö ei enää onnistunut taistelemaan itseään mukaan voittotaisteluun, vaikka isännät kaunistelivatkin lukemia päätösjakson puolivälin jälkeen molempien joukkueiden penkkipelaajien miehittäessä parketin.

Pyrinnön vahvasta ottelun lopetuksesta huolimatta Kouvot piti ottelun tukevasti hallinnassaan, rullaten turvalliseen 72-56-vierasvoittoon.

– Ollaan oltu pudotuspeleissä vaisuja kahden päivän tauolta palattaessa, joten tiedettiin että perättäisten päivien pelit suosivat meitä. Tämä ei ollut ehkä niinkään taktiikan, vaan tahdon voitto, summasi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ottelun jälkeen.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan nimiinsä kirjauttanut Ville Kaunisto (12/10), joukkueen pistekärki D.J. Richardson (15/3/2 riistoa) sekä vahvaa työtä molemmissa päissä parkettia tehnyt David Gonzalvez (12/5/4 syöttöä).

Pyrinnön kokoonpanosta lähelle omaa tasoaan nousivat 12 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kirjauttanut J’Nathan Bullock sekä 8 pistettä, 6 levypalloa ja 3 riistoa tilastorivilleen kerännyt Ricky Minard.

Lähde: Koripalloliiton tiedote