Vuosi 2020 on ollut kaikilla mittareilla poikkeuksellinen, kun koronapandemia on rajoittanut ihmisten elämää laidasta laitaan. Urheilussa jatkuva epävarmuus tulevasta sekä seurojen taloudellisen tilanteen kestäminen ovat herättäneet huolta. Jääkiekon SM-liigakaan ei ole välttynyt koronapandemian seurauksilta.

Keväällä Liiga-kausi pistettiin pakettiin ennen pudotuspelien alkua ja myös talven aikana pandemia on vaikuttanut kauteen. Liigan alkamisajankohtaa jouduttiin lykkäämään ja kauden aikana on tullut runsaasti ottelusiirtoja sekä reilun parin viikon pelitauko. Loppuvuoden pelit pelataankin ilman katsojia.

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi toivoo tilanteen palautuvan hiljalleen normaaliksi.

– Kyllähän se vähän mietityttää, kun pelitkin ovat taas tauolla. Se ei ole enää itsestäänselvyys, että saa pelata eikä tämä ihan normaalilta tunnu. Toivottavasti loppukausi menisi hienosti ja pääsisimme pelaamaan normaalisti. Tässä on ehditty jo treenata tarpeeksi tämän vuoden aikana, Suomi kertoo Liigan sivuilla.

Kun pelaamaan on päästy, on Ilveksen peli luistanut mallikkaasti. Tupsukorvat pitävät sarjassa jaettua kärkipaikkaa yhdessä Lukon kanssa.

– Kausi on mennyt ihan hyvin ja olemme pelanneet hyvin. Ennen taukoa osui pari vaikeampaa ottelua, mutta KalPa-peli oli taas ihan hyvää, Suomi kertaa.

Ilves on tällä hetkellä yksi Liigan suurimmista ennakkosuosikeista ja Suomi uskoo joukkueen mahdollisuuksiin.

– Näen mestaruusmahdollisuutemme hyvinä. Se on itsestä kiinni.