Koripallon EM-kisoissa nähtiin pari mojovaa paukkua sunnuntaina, kun Slovenia ja Espanja yllättäen hävisivät.

Hallitseva Euroopan mestari Slovenia taipui hieman yllättäen Bosnia ja Hertsegovinalle 93-97. Bosnialta John Roberson (23) ja Dzanan Musa (22) johdattivat joukkuetta, kun Slovenialta Vlatko Cancar (22) ja Goran Dragic (20/5/6) olivat parhaat. Luka Doncicin (16/8/8) kaukoheittopeli tökki. Suomalaisbosnialainen Emir Sulejmanovic ei pelannut ottelussa.

Liettua koki jo kolmannen tappionsa hävitessään tuplajatkoajan jälkeen isäntämaa Saksalle 107-109. Kotijoukkueen Franz Wagner hurjasteli 32/8 ja Dennis Schröder (25/5/8) komppasi. Liettualta Jonas Valanciunas (34/14) rymisteli kovat tehot. Liettua teki ottelun jälkeen protestin erotuomarivirheen takia, mutta FIBA hylkäsi protestin. Protestia ei oltu jätetty vaadittavaan aikarajaan mennessä eikä asiassa ollut perusteita protestin jättämiselle.

Unkari piti Ranskaa tiukoilla, mutta Ranska onnistui kairaamaan Guerschon Yabuselen (17) ja Rudy Gobertin (15/9) johdolla 78-74-voiton.

A-lohkossa nähtiin myös melkoinen paukku, kun Belgia kaatoi Espanjan 83-73 Emmanuel Lecomten (20) ollessa joukkueen ykkösnimi. Espanjan tehot lepäsivät Willy Hernangomezin harteilla.

Lohkon isäntäjoukkue Georgia avasi voittotilin kuumassa ottelussa Turkkia vastaan nappaamalla kahden jatkoajan jälkeen 88-83-voiton. Alexander Mamukelashvili (20/12) oli kotijoukkueen voimahahmo. Ottelu oli todella kuuma ja molemmilta joukkueilta lensi pelaaja suihkuun teknisten virheiden saattelemana. Myös Turkin päävalmentaja ohjattiin koppiin ennen pelin päättymistä.

Lisäksi turkkilaiset väittivät, että muutama Georgian pelaaja sekä paikalliset turvamiehet olisivat hyökänneet suihkukomennuksen saaneen Furkan Korkmazin kimppuun pukuhuonekäytävällä. Turkki on ilmoittanut, että mikäli se ei saa turvakameroiden materiaalia haltuunsa ja Georgian pelaajia ei rangaista, jättää Turkki kisat kesken.

Maanantaina pelit jatkuvat C- ja D-lohkon otteluilla. Susijengi kohtaa iltaottelussa Serbian kello 22.00 alkaen. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.