Etelä-Korean Yuna Kim oli naisten taitoluistelun suuri ennakkosuosikki, mutta torstain vapaaohjelmassa hän joutui päästämään Venäjän Adelina Sotnikovan ohitseen ja jopa varsin selvällä erolla.

Vancouverin olympiakultaa puolustaneelta Kimilta ei ainakaan hänen kotimaassaan odotettu muuta kuin tempun uusimista Sotshissa. Toisin kuitenkin kävi ja selitys oli hiukan yllättävä.

– Tämä oli eri asia kuin Vancouverissa, sillä minulla ei ollut mitään ilmeistä tavoitetta. Silloin olisin voinut kuolla kultaa saadakseni. Motivaatio oli ongelma mielestäni, Kim sanoi Wall Street Journalin mukaan.

Sotnikova puolestaan oli täynnä motivaatiota. 17-vuotiasta luistelijaa ei ennakkoon pidetty Venäjän kirkkaimpana tähtenä, mikä näkyi myös siinä että hänet jätettiin sivuun joukkuekilpailusta.

– Se teki minut todella vihaiseksi, Sotnikova myönsi.

Vapaaohjelmassa venäläinen pisti kaiken peliin ja toi maalleen olympiahistorian ensimmäisen naisten taitoluistelukultamitalin. Sotnikovan ohjelma oli teknisesti vaikea ja se ratkaisi.

– Venäläinen sananmukaisesti hyppäsi kultaan. Hänellä oli enemmän vaikeutta ohjelmassaan, vuoden 1988 olympiavoittaja Brian Boitano arvioi WSJ:lle.

– Onko hän yhtä hyvä luistelija kuin Kim tai [pronssimitalisti Carolina] Kostner? Ei, mutta hän yksinkertaisesti jyräsi voimalla kultamitalille.