Edmonton tasoitti NHL:n pudotuspelien Albertan paikallistaistelussa voitot lukemiin 1-1 Calgaryn kotikaukalossa. Oilers voitti Calgaryn lukemin 5-3 ja pelin pörssihai oli yllätysnimi: Duncan Keith.

Aikoinaan koviakin pistemääriä Chicagossa takonut Keith on viime vuosina keskittynyt maalien estämiseen, ei niiden tekemiseen. Ennen yön ottelua Keithin pistetilillä oli yksi maalisyöttö – nyt tuli kolme pistettä lisää tehoin 1+2.

Calgary aloitti ottelun vahvasti avausottelun tavoin. Joukkue johti 2-0 jo kuuden minuutin jälkeen ja 3-1 toisen erän alussa. Sen jälkeen ei Flames maaleja tehnytkään, mutta Oilers teki neljä. Keithin lisäksi tehoissa kunnostautuivat tutummat nimet, Leon Draisaitl tehoin 1+2 sekä Connor McDavid lukemin 1+1.

Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Seuraavaksi pelataan Edmontonissa. Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki NHL:n pudotuspelit suorina lähetyksinä.