– Norman on monipuolinen, luisteluvoimainen ja työteliäs joukkuepelaaja, joka on kahdella viime kaudella pelannut myös Ruotsin maajoukkueessa. Hän on erinomainen lisä hyökkäykseemme, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri ruotsalaisen John Normanin hankintaa lauantaina seuran verkkosivuilla.

Narripaidat sai riveihinsä hyvän kahden suunnan pelaajan, joka ei pelkää työntekoa. Mikä sitten on ongelma?

No, Jokerit olisi tarvinnut peliä tekevän kärkiketjujen sentterin. Se sai paremman version Mika Niemestä – ei luovaa ylivoimapelotetta.

Jokereiden surkea harjoituskausi sai seuran varmasti tekemään päätöksen, että jotain on tehtävä. Brian O’Neill ja Antti Pihlström eivät riitä kakkos- ja kolmosketjun senttereiksi.

Jokereiden taival KHL:ssä näyttää olevan tasaisen varmassa laskusuunnassa. Viime kaudella joukkue varmisti paikan pudotuspeleissä vasta viime metreillä.

Nyt kaikki merkit viittaavat siihen, että edessä on jääminen runkosarjaan. Jokereiden hyökkäys on auttamatta liian heppoinen KHL:ään. Jesse Joensuun kaltaisia KHL-tasoisia alaketjujen jyriä sovitellaan kärkiketjuihin, ja Masi Marjamäen kaltaiset KHL:ään riittämättömät pelaajat taistelevat paikasta alaketjuissa.

Ruotsalainen Norman on yksi hyvä kolmosketjun pelaaja joukkueeseen, joka on jo täynnä alaketjujen jyriä.