Antti Muurinen on hyökkäyspelin ystävä. Tällä kaudella niukasti maaleja tehnyt HIFK lähti todelliseen lentoon Maarianhaminassa, kun Pekka Sihvolan hattutempun siivittämänä tähtirinnat tekivät peräti viisi maalia.

Aiemmin tämän kauden otteluissa HIFK oli tehnyt yhteensä 18 maalia, nyt siis viisi lisää. Suorituksen arvoa nostaa myös se, että IFK Mariehamn oli ennen sunnuntaina päästänyt kymmenen osumaa koko sarjassa – nyt tuli viisi lisää!

Näyttää ainakin tilastojen valossa siltä, ettei Muurinen aio muuttaa omaa filosofiaansa piiruakaan, ei vaikka HIFK:n materiaali ei ihan omiaan täysin yltiöhyökkäämiseen sovi. Tämä on todella kunnioitettavaa – vähän helpompaa on toki hyökätä ja ottaa riskejäkin, kun putoaja on käytännössä varmuudella PK-35 loppuviikon sanktioiden (joista siirtopanna on jopa isompi rangaistus kuin pistemenetykset) sekä vantaalaisten tappion myötä. Pelaamista toki vielä on, sillä karsijan paikasta käydään vielä kova kisa.

Sexy-football on palannut Soneralle ja vieraspeleihin. Tuttua laulua Muuriselle ei tulla ainakaan Sonskin pohjoispäädystä seuraavassa pelissä laulamaan, sillä HIFK kohtaa seuraavaksi HJK:n. Tälle ottelulle HIFK:n maalihanojen aukeaminen ja iloinen peli antavat loistavat lähtökohdat.

FC Lahti oli pitkään kiinni yllätysvoitossa Sonskilta HJK:n vieraana. Klubi näytti kuitenkin rutiininsa ja vanha kunnon Mikael Forssell väläytteli osaamistaan kuin silloin joskus. HJK:n tasoitus syntyi lisäajan kuudennella minuutilla.

Erotuomarin antaman lisäajan pituus ei näyttänyt lainkaan ilahduttavan Lahden Toni Korkeakunnasta, joka näytti ottelun jälkeen vahvasti kyseenalaistavan lisäajan pituuden. Korkeakunnas on fanaattinen Manchester Unitedin kannattaja, joka on saanut katsojana nauttia monta kertaa vuosien varrella siitä, että ManU on tullut erotuomarin antamalla lisäajalla rinnalle tai ohi.

Englannissa alettiin puhua ”Fergie-timesta” Sir Alex Fergusonin mukaan. ManU:n ja Sir Alexin vastustajat väittivät, että Ferguson pystyi omalla vaikutusvallallaan hankkimaan kellosta aina pari lisäminuuttia ihan omalla vaikutusvallallaan. Onkin mielenkiintoista, että muistiko Korkeakunnas tuntea jotain sukulaisuutta tilanteeseen, jossa lisäaika vain jatkui ja jatkui…

Syntyykö Suomessa kenties Bana-time -käsite jossain vaiheessa? Villi veikkaus on, että ainakin juuri nyt Korkeakunnas on sitä mieltä, että käsite on jo syntynyt.