Kommentti: Puljujärvi ei lähde MM-kisoihin – kaipaamaan jäi kuka?

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Jesse Puljujärvi vahvisti maanantaina Iltalehdelle odotetun päätöksen, että nuorta miestä ei nähdä Leijonien paidassa ensi kuussa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa.

Edmonton Oilersin hyökkääjä perusteli päätöstään pienillä vammoilla, jotka täytyy nyt laittaa kuntoon.

– Haluan laittaa nyt kaikki kuntoon ja vimosen päälle. Leikkaushoitoa mun asiat ei vaadi. Lepoa ja kuntoutusta kylläkin. Mulla on nyt tarve hyvälle ja ehjälle treenikesälle, Pulju totesi Iltalehdelle.

Kiinnostavampi kysymys on, miksi Puljujärvi olisi ylipäätään pitänyt valita kisoihin. Vai olisiko edes valittu? Rautakansleri Kalervo Kummolankin kommentit MTV:lle ennen lopullista päätöstä kuulostivat siltä, että Jessen on varmaan parempi pysyä poissa. Vai miltä kuulostaa ”hänellä on vielä paljon oppimista ja treenaamista” (kannattaa kuvitella Kummola murahtelemassa kuin Marlon Brando Kummisetänä)?

Tosiasia on se, että Puljärvi oli juniorina yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista koko maailmassa. Vuonna 2016 hän oli MM-kotikisoissa maaginen ja kävi loistamassa myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa samana keväänä. Kahden maailmanmestaruuden jälkeen on kuitenkin ollut huomattavasti hiljaisempaa.

Junioritasolla Puljujärvi kasasi erittäin mairittelevat tilastot. Pistekeskiarvot per peli niin kotimaan kaukaloissa kuin kansainvälisissä peleissä liikkuvat yhden ja kahden välillä. Aikuisten tasolla tarina on kuitenkin toistaiseksi toinen.

SM-liiga: 0,55
Mestis: 0,87
NHL: 0,30
AHL: 0,67

Viime keväänä Puljujärvi liittyi mukaan Leijonien MM-miehistöön kovin odotuksin, mutta rooli jäi odotuksia pienemmäksi. Siitä huolimatta, A-maajoukkueessa pistekeskiarvo on kahdeksan MM-ottelun ja kolmen EHT-ottelun jälkeen pyöreät 0. Varsinaisesta huippuvahvistuksesta ei näillä luvuilla voida missään nimessä puhua.

Kärppien kasvatti täyttää toukokuussa 20 vuotta, joten aikaa maailmanhuipulle nousuun on vielä yllin kyllin. Toivoa sopii, että vammoista toipumisen ja kovan harjoittelun täyttämän kesän jälkeen huippulupaus alkaa vastata hurjiin odotuksiin NHL-kaukaloissa. Tällä kaudella 65 ottelussa syntyi 12+8=20 tehopistettä.

Muistaako joku muuten vielä, minkälainen poru Suomessa nousi, kun Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen jätti käyttämättä mahdollisuuden varata Puljujärven ja käytti 2016 varaustilaisuuden kolmosvuoron meille tuntemattomaan Pierre-Luc Bubois’aan? Tuntematon kanadalainen painoi tällä kaudella täyden NHL-runkosarjan 82 ottelua tehoin 20+28=48. Kahden pudotuspelin jälkeen saldo on 0+2.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia