Salon Vilpas on aloittanut kautensa Korisliigassa seurahistoriansa parhaimmalla tavalla. Joukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan.

Viime kaudella alkanut nousu Korisliigan kärkikahinoihin on tällä hetkellä tasolla, joka voi viedä salolaiset jopa mestaruuteen saakka. Myös salolaiskannattajat ovat tuoneet oman panoksensa mukaan vahvasti.

Vilpas Ultras on Vilppaan oma kannattajaryhmä, joka on seuran mukana lähes kaikessa mahdollisessa. Kauden avausottelussa ryhmä järjesti fanimarssin alkavan kauden kunniaksi. Pienen kaupungin marssissa oli mukana noin sata fania. Myöskään Salohallilla hiljaisia hetkiä ei kauheasti ole.

Viime viikon Korikobrat-ottelun fanit jättivät välistä, mutta eivät jättäneet ottelua katsomatta, vaan kannustivat joukkuettaan paikallisessa sporttibaarissa. Ottelu päättyi Vilppaan voittoon ja joukkue palasi Saloon vasta yöllä.

Kun joukkue saapui Saloon, heitä odotti päätepysäkillä yllätys, jota ei usein Suomessa näkisi.

Ultras oli kerännyt kasaan porukan, jotka olivat päättäneet ottelun jälkeen menevänsä ottamaan joukkueensa vastaan, keskellä yötä. Yllätys olikin iloinen, kun pelaajat kävivät kiittämässä fanejaan vastaanotosta ja fanit taas voitosta. Samalla myös kannattajien ja joukkueen välinen suhde kasvoi entisestään.

Suomessa ollaan viime vuosina nähty hienoa urheilukulttuuria ympäri maan. Helsingissä suureen asemaan noussut Stadin Derby HJK:n ja HIFK:n välillä on koko valtakunnan tietoisuudessa. Salossa ei varsinaisesti vastaavaa kahden joukkueen kannattajien välistä kilpailua pääse näkemään, koska Korisliigassa ei ole toista samanlaista kannattajaryhmää.

Oheisessa videossa näkee salolaisten fanien toimintaa kauden avauksessa. Tällä hetkellä Salossa on kenties Suomen parhaat koripallofanit, mutta pärjääkö määrällisesti toki pienempi Vilpas Ultras vertailussa esimerkiksi HIFK:n tai HJK:n kannattajille?

Arvioi itse videolta!

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka