Kommentti: Naisten futismaajoukkueessa tapahtumassa uusi nuorennusleikkaus?

© Kuva: Juha Tamminen

Naisten maajoukkue sai vuoden alusta uuden päävalmentajan. Eilen illalla julkaistiin kokoonpano Marko Salorannan kolmanteen maaottelutapahtumaan.

Ruotsalainen Andrée Jeglertz jätti paikkansa Helmareiden päävalmentajana viime syksynä seitsemän vuoden urakan jälkeen. Uudeksi luotsiksi valittiin niin ikään ruotsalainen Anna Signeul. Hän kuitenkin aloittaa pestissään vasta kesän jälkeen. Signeul valmentaa Skotlantia kesän EM-kisoissa.

Kevään ja kesän naisten päävalmentajana toimii nuorisomaajoukkuevalmentaja Saloranta. Joukkue on ollut hänen johdollaan kasassa nyt kahdesti, tammikuussa Espanjassa ja maaliskuussa Serbiassa. Alla on kaksi voittoa ja yksi tappio.

Saloranta on muuttanut joukkueen tekemistä aiemmista vuosista. Pelitapa on ainakin raporttien mukaan pelaavampi ja kokoonpano on elänyt. Palloliitto julkaisi eilen illalla ryhmän huhtikuiselle reissulle Puolaan, missä joukkue kohtaa Puolan ja Tanskan. Mukana on kaksi kokonaan uutta nimeä, eli HJK:n Vilma Hakala ja PK-35 Vantaan Kaisa Collin. Ryhmään on valittu toista kertaa peräkkäin Essi Sainio, joka pelasi edelliset maaottelunsa viisi vuotta sitten.

Huomio kiinnittyy kuitenkin myös ryhmästä sivuun jääneisiin. Joukkueen kapteenin nauhaa pitkään kantanut ja muutama vuosi sitten vuoden pelaajaksi Suomessa valittu Maija Saari ei lähde Puolaan. Toppari oli mukana Serbiassa, mutta ei vuoden ensimmäisessä tapahtumassa Espanjassa. Kokeneen Annika Kukkosen trendi on sama – mukana Serbiassa, mutta nyt jälleen sivussa.

Nuorista tulokkaista muun muassa PK-35 Vantaan riveihin talvella siirtynyt Olga Ahtinen on kerännyt kehuja läpi talven.

– USA:ssa pelaavat Emma Koivisto ja Natalia Kuikka ovat jälleen mukana, molemmat pelasivat erittäin hyvin Espanjassa alkuvuodesta, mutta eivät olleet mukana Serbiaa vastaan. Myös Serbiasta sairastumisen takia sivuun jäänyt Olga Ahtinen on nyt mukana, Saloranta kommentoi Palloliiton sivuilla.

Sivussa ovat myös muun muassa Emmi Alanen ja Iina Salmi. Ensin mainittu on ollut viime vuosina maalivahti Tinja-Riikka Korpelan kanssa joukkueen ehdotonta huipputasoa, joten hän lienee loukkaantunut.