© Kuva: Getty Images

Kommentti: Hämmentävä tilasto Bundesliigassa – tappiotta koko syksy, sijoitus vasta viides

Bundesliigakauden 16. kierros saatiin päätökseen keskiviikkona ja sarja siirtyi talvitauolle kärkikamppailussa RB Leipzigin lyöneen Bayern Münchenin johdolla.

Melkoinen kummajainen sarjataulukosta löytyy kuitenkin viidenneltä sijalta. Keskiviikkona 1-1-tasapelin Werder Bremenin kanssa pelannut TSG Hoffenheim ei nimittäin ole hävinnyt yhtään ottelua syksyn aikana ja on silti joutunut päästämään neljä joukkuetta edelleen ja matkaa Bayerniin on jo 11 pistettä. Syynä on se, että joukkue on pelannut 16 ottelustaan peräti kymmenen tasan.

Hoffenheimin syksy kaikkineen on ollut todella erikoinen. Kausi alkoi neljällä tasapelillä, joita seurasi vahva viiden voiton putki ja syksyn viimeisistä seitsemästä ottelusta peräti kuusi päättyi jälleen tasan – ja yksi voittoon.

Todella lähellä tappiota Hoffenheim on ollut vain kauden toisella kierroksella oltuaan Mainzin vieraana tauolla jo 1-4-tappiolla, mutta loppulukemat kirjattiin 4-4. Saksan cupista Hoffenheim toki putosi, mutta tappio Kölnille ei sekään tullut varsinaisella peliajalla, vaan vasta jatko-ottelun jälkeen.

Hoffenheimissa todennäköisesti kernaasti käännettäisiin aikaa muutama vuosikymmen taaksepäin, jolloin voitosta sai vain kaksi pistettä. ”Vanhalla” pistelaskutavallakin Bayern (27) ja Leipzig (25) olisivat edellä, mutta 22 pistettä riittäisi Hoffenheimille kolmossijaan.