Myyrmäkeen vastaanotettiin perjantaina alkuillasta huonoja uutisia. Palloliiton Uefa -ja liigalisenssikomitea ilmoitti, että se päätti päivällä pidetyn kokouksensa jälkeen antaa Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseelle PK-35 Vantaalle pisterangaistuksen ja rajoittaa seuran tulevia pelaajahankintoja.

PK-35:lta vähennettiin kuusi pistettä, mikä hankaloittaa sen tilannetta entisestään Veikkausliigan jumbona. Nyt sillä on enää kahdeksan pistettä, kun 19 peliä on pelattu.

Pisterangaistus johtuu siitä, että PK:lla on liigalisenssimääräysten taloudellisten kriteerien vastaisesti maksamattomia, erääntyneitä ja riidattomia maksuja. Muun muassa pelaajien palkat ovat siis maksamatta.

Kun katsotaan liigan sarjataulukkoa, PK:n säilyminen tuntuu mahdottomalta. Nyt ero toiseksi viimeisenä olevaan HIFK:hon on jo kuusi pistettä, sijaa tähtirintoja ylempänä olevaan FC Interiin kahdeksan pistettä.

Pelejä on jäljellä vielä peräti 14, joten pisteitä on jaossa hyvinkin paljon. PK:n pelaajat ovat kuitenkin jo tähän mennessä kokeneet niin paljon negatiivista kauden aikana (rästissä olevat palkat, päävalmentajan vaihtuminen, espanjalaispelaajien lähtö), että on vaikea selkärangan enää kestävän tässä vaiheessa.

Ei ole pelaajien vika, että kyseiseen tilanteeseen on ajauduttu, vaikka toki peli olisi voinut olla parempaakin. Jos Ilta-Sanomien tiedot espanjalaispelaajien 5000-6000 euron suuruisista kuukausipalkoista pitävät paikkansa, PK:n hallituksen puheenjohtaja Markku Hynninen sössi seuran asioita jo ennen kuin kausi ehti edes alkaa. Siinä oli hyvä esimerkki siitä, miten k**taan omiin muroihin.

Hän ei ole yksin syypää sotkuun, mutta on iso osa sitä. Millä mittarille talousvaikeuksissa polkeva seura jakelee huippupalkkoja ulkomaalaispelaajilleen, kun edes kaikki HJK:n ulkomaalaiset eivät saa niin paljon?