Alexei Eremenko juniorin visiitti SJK:ssa oli lyhyempi kuin moni osasi odottaa.

Hän pelasi reilut 240 minuuttia viidessä sarjaottelussa. Kolmesti hän oli avauksessa, kentällä joka pelissä.

Edellä mainitut minuuttimäärät olisivat saattaneet riittää jollekin muulle SJK:n pelaajalle, mutta ei Eremenkolle, joka jäi kaipaamaan enemmän vastuuta seinäjokisten paidassa.

Eremenko ei todennäköisesti pitänyt siitä, ettei ollut automaattisesti päävalmentaja Simo Valakarin avauksen vakiomies. Jarossa ”Losa” pelasi viime kaudella Pietarsaareen saapumisensa jälkeen täydet minuutit kymmenessä ottelussa yhdestätoista.

Turhautuminen oli nähtävissä jo viime perjantain ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. Eremenko oli saanut tehtäväkseen ottaa lämpöä päädyssä, mutta hölkkäämisen sijaan keskikentän taituri löntysteli, teki verkkaisia jalan heilautuksia ja katseli kenttätapahtumia paksu toppatakki yllään.

SJK:n sivujen mukaan sopimus purettiin yhteisymmärryksessä Eremenkon perhesyiden takia. Se pitää varmasti osittain paikkansa, sillä pelaajan perhe asuu Helsingissä, ja aika kävi ajoittain ymmärrettävästi raskaaksi.

Mutta.

Päällimmäinen syy pelaajan lähtöön lienee ollut yksinkertainen: penkkikomennus ei vain kelvannut A-maajoukkueen entiselle pelaajalle.

SJK tiesi mitä sai, kun profiilihankinta Eremenko hommattiin ryhmään harjoituskaudella. Se oli kuin uhkapeliä, riski oli suuri. Valtava olisi voinut olla voittokin, sen verran kova pelimies Eremenko parhaimmillaan on Veikkausliigaan. Valakari tiesi riskin hyvät ja huonot puolet, muuten hän ei olisi hankkinut Eremenkoa kurinalaisen joukkuepelin nimeen vannovaan SJK:hon.

Eremenko ja Valakari ovat varmasti keskustelleet asiasta ennen päätöstä, jolloin pelaaja on ilmaissut tyytymättömyytensä tilanteeseen.

Valakari ei kuitenkaan ole joustavaa tyyppiä. Hänelle tärkeintä on kokonaisuus. Ehkä suhteellisen nuori luotsi tajusi, ettei 57 A-maaottelun mies ollut välttämättä oikea hankinta mestarijoukkueeseen.

Vaikka sopimuspurku oli liigan mielenkiintoisuuden kannalta harmillinen, on kunnioitettavaa, että johtopäätös Eremenkon kohtalosta tehtiin aikaisessa vaiheessa. Usein vastaavissa tapauksissa odotellaan pitkään ja toivotaan muutosta – turhaan.

Olisi mielenkiintoista nähdä Eremenkon pelaavan loppukaudella hieman vapaammassa, ei niin kurinalaisessa ympäristössä. Ties vaikka PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi olisi jo tarttunut luuriin houkutellaakseen Eremenkon Myyrmäkeen.