Kolme suomalaiskävelijää rikkoi Dudincessa Rion 50 kilometrin kävelyn olympiarajan. Vasta 23-vuotias Aleksi Ojala paransi ennätystään huikeasti liki 11 minuuttia ja teki huippuajan 3.46.25.

Ojala oli kovatasoisen kilpailun kakkonen, voiton vei Puolan Rafal Augustyn.

– En oikein tiedä mitä tapahtui. Se vaan lähti kulkemaan ja kaikki palaset napsahtivat kohdalleen. Jos pitäisi sanoa, että joku on elämäni paras kisa, niin nyt tuntui, että kaikki onnistui, Reima Salosen valmentama Ojala sanoi SUL:n nettisivuilla.

Ojalan tulos nostaa hänet kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi samalla ajalla Jarkko Kinnusen kanssa. Edellä ovat vain arvokisavoittajat Valentin Kononen ja Reima Salonen.

– En edes tajunnut, että olen toinen ennen kuin vikalla kierroksella kaikki karjuivat minulle, että olet toisena. Keskityin koko matkan omaan tekemiseen ja tekniikkaan, Ojala sanoi.

Kokenut Jarkko Kinnunen oli kisan kymmenes ja alitti olympiarajan (3.57.00) puhtaasti ajalla 3.50.40.

– Kyllä oli Aleksilta hieno veto. Kuulin kuulutuksesta, että hän oli toinen juuri, kun läksin itse viimeiselle kierrokselle. Kuulutus vei ihon kananlihalle, ja siitä kilometristä tuli minulle kisan nopein, Kinnunen totesi.

Omasta kilpailusta Kinnuselle jäi kaksijakoiset tunnelmat.

– Olympiaraja meni, joka oli tärkeintä, mutta jalan ja vatsan kanssa oli ongelmia. Se on tietysti hyvin, jos vähän kikkaillen menee 3.50.00, mutta nyt pitää hoitaa asiat kuntoon, Kinnunen totesi.

Aku Partasen (kuvassa) kilpailu ei sen sijaan mennyt ihan nappiin, vaikka hänkin käveli reilusti Rion rajan alle, 3.54.02.

– Alkuun oli vähän tahmeaa, sitten alkoi kulkea, ja menin ehkä liiankin kovaa. Loppua kohden tuntui aika vaikealta. Ei ollut isku päällä. Silti kohtalainen aika, mutta ei sitä mitä lähdin hakemaan. Nyt jatketaan harjoittelua ja Riossa sitten kävellään kovempaa, Partanen totesi.